Udruga Branitelji kulture i tradicije

Spomen ploča Krunoslavu Kići Slabincu postavljena u Osijeku

P. N.

Spomen ploča Kići Slabincu na njegovoj kući u Osijeku

Spomen ploča Kići Slabincu na njegovoj kući u Osijeku

Građani su pozvani da dođu na svečano otkrivanje ploče s 'brodovima od papira' koji će biti porinuti u Dravu 


 


 
Pripadnici udruge Branitelji kulture i tradicije i obožavatelji nedavno preminulog glazbenika postavili su spomen ploču posvećenu Krunoslavu Kići Slabincu na njegovoj kući u Osijeku, iz koje je započeo svoju karijeru.


Članovi udruge napominju da su imali problema oko postavljanja ploče. ‘Ima se problema, jer ima jedan grad koji onemogućava spomen obilježje ljudima koji su pronijeli glas o tome gradu. Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli, mislimo da su to odradili sa srcem i zdušno (Danijel, Bero Zoki i udruga Branitelji kulture i tradicija).   Puno hvala na pomoći pri postavljanju spomen ploče vlasniku Krunoslavu koji je pomagao i donosio gips, olovku, ljestve i sl. za popravak pogrešnog tipla. Puno hvala u naše ime i Kićino’, poručuju članovi udruge.


‘Zahvaljujemo i onima koji su nam odmogli, nije niti to malo, trebalo se i za to svojski potruditi, pa i saginjati dok bacaju klipove pod noge. I to je rad, koji mi cijenimo. Kako smo svi prenapregnuti, svečano otkrivanje ploče ćemo najaviti naknadno. Možda netko i dođe. Ali molili bi s ‘brodom od papira”, piše u priopćenju udruge koja podsjeća na nekoliko stihova pjesme koju je proslavio Kićo Slabinac: ‘Dan koji se pamti nije brod od papira, Dan koji se pamti nije stari refren, Dan koji se pamti nije prva lektira’.


U udruzi napominju da će kajak klub porinuti brodove od papira (na jedro napisati za Kiću ) u Dravu u sredinu matice rijeke.


Spomen ploča Kići Slabincu na njegovoj kući u Osijeku

Spomen ploča Kići Slabincu na njegovoj kući u Osijeku