Ay Carmela

Rundekova pjesma postala himna protiv Vučićevog režima: ‘Da je koriste neki fašisti, sigurno bih reagirao’

Hina

Foto Marin Aničić

Foto Marin AničićGlazbenik Darko Rundek poručio je kako nema »ništa protiv« što se njegova pjesma »Ay Carmela« pjeva na prosvjedima »1 od 5 milijuna« koji se od 8. prosinca prošle godine održavaju u Beogradu protiv vlasti srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, ali kaže kako bi reagirao da je »kojim slučajem koriste neki fašisti«.


Rundekova obrada revolucionarne pjesme iz vremena građanskog rata u Španjolskoj »Ay Carmela« postala je neslužbenom himnom prosvjeda, koji su se u međuvremenu proširili na pedesetak gradova diljem Srbije, a na pitanje lista Danas o tome jesu li organizatori od njega tražili dozvolu za emitiranje i smeta li mu ako nisu, Rundek kaže da mu ne smeta, već naprotiv.


»Nemam ništa protiv toga što se pušta i pjeva u borbi za plemenite ciljeve. Da je kojim slučajem koriste neki fašisti, onda bih sigurno reagirao«, rekao je Rundek.
Rundek u Beogradu i u Srbiji već desetljećima uživa veliku popularnost, a od 1. do 7. ožujka u beogradskom Domu omladine bit će održana manifestacija »Dani Darka Rundeka u Beogradu«.


Riječ je o nizu od pet koncerata na kojima će Rundek predstaviti svoj raznolik i bogat glazbeni opus iz razdoblja s grupom Haustor te aktualne projekte.


Svih pet koncerata bit će međusobno različiti po glazbenom repertoaru, postavama glazbenika, scenografiji i prostoru, a ulaznica za prvi i posljednji dan nastupa već su rasprodane.