Damiano David

Potvrđeno: Talijan s Eurosonga negativan na droge! “Samo sam pomagao u čišćenju stakla”

Portal Novi list

Sumnje je izazvala snimka koja prikazuje 22-godišnjaka kako tijekom prijenosa finala pognuto drži glavu iznad stolaDamiano David, član talijanske rock senzacije Måneskin, pobjednika ovogodišnjeg Eurosonga, podvrgnuo se testiranju na drogu, nakon što optužen da je ušmrkao kokain tijekom live prijenosa finala 65. Eurosonga.


Nalazi testa potvrdile su njegove tvrdnje: pjevačev nalaz na drogu je negativan!


Sumnje je izazvala snimka koja prikazuje 22-godišnjaka kako tijekom prijenosa finala pognuto drži glavu iznad stola. Snimka je brzo postala viralna, no pjevač je na sve ove špekulacije odgovarao čvrstim ne: “Ne koristim kokain”.
Na konferenciji za novinare objasnio je kako je njihov gitarist Thomas Raggi razbio čašu. On je, ističe, samo pomagao u čišćenju stakla. Nema nikakvog govora o drogiranju, ponavljao je.“Thomas Raggi razbio je čašu… To je bilo staklo. Molim vas, nemojte me to pitati. Ne drogiram se. Nikakav kokain, molim vas… Nemojte to govoriti”, rekao je Damiano na press konferenciji.


Potom se na Instagramu oglasio i bend Måneskin.


“Stvarno smo šokirani da neki ljudi govore kako se Damiano drogirao. Mi smo zaista PROTIV droga i nismo nikada šmrkali kokain. Spremni smo se testirati jer nemamo ništa za sakriti.


Mi smo tu da bi svirali svoju glazbu i sretni smo zbog pobjede na Eurosongu. Želimo zahvaliti svima koji nas podržavaju! Rock ‘n’ Roll neće nikada umrijeti, volimo vas!”, poručili su iz Måneskina.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Måneskin (@maneskinofficial)Kako to već biva, neki su sumnjali u pjevača i bend, drugi su odmah stali u njihovu obranu. No, sve ove dvojbe prekinuli su službeni nalazi testa na droge.


“Nakon optužbi za korištenje droga u Green roomu tijekom finalne večeri Eurosonga u subotu, 22. svibnja, Europska radiodifuzijska unija, na zahtjev talijanskog izaslanstva, provela je temeljitu reviziju, uključujući i provjeru svih dostupnih snimaka.


Pjevač benda Måneskin također se dobrovoljno podvrgnuo testu na droge, a rezultat testa je negativan. U Green roomu nije se konzumirala droga i ovaj slučaj smatramo zaključenim.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli European Broadcasting Union (@ebu_hq)Uznemirila nas je činjenica da su netočne špekulacije, koje su dovele do lažnih vijesti, zasjenile duh i ishod događaja i nepravedno utjecale na bend. Želimo još jednom čestitati Måneskinu i poželjeti im veliki uspjeh.


Radujemo se suradnji s našim talijanskim članom Rai na produkciji spektakularnog Eurosonga u Italiji sljedeće godine”, poručili su iz Eurosonga.