Tulum u Hemingwayu

Porin afterparty u Opatiji

Davor Žic

Scena je bila dobra i program je atraktivno odrađen, a odlično je bilo što su na početku doveli mlade zborove. A pobjednici su, manje-više, bili očekivani, i nije bilo velikih iznenađenja, kazao je kompozitor Andrej BašaOPATIJA Zastor nad ovogodišnjom dodjelom diskografske nagrade Porin spustio se u ranim nedjeljnim satima u opatijskom klubu Hemingway, koji je ugostio završnu zabavu sa zvijezdama, svojevrsni afterparty svečanosti dodjele nagrada održane u Rijeci.


Tako su se »na mul« spustile brojne poznate face, među kojima se moglo zamijetiti doista najrazličitije kombinacije – u istom prostoru tulumarili su General Woo, Dalibor Petko, Andrej Baša, maestro Ljuboslav Kuntarić, Andrej Babić, Neno Belan, Marko Tolja, Marko Lazarić, Tomislav Goluban, Damir Urban, Goran Lisica Fox, Antonija Blaće, Ivan Šarar i mnogi drugi – neki slaveći zbog pobjede, neki »utapajući tugu« zbog razočaranja, a treći samo dobro se zabavljajući uz glazbu The Beatles Revival Banda.


– Scena je bila dobra i program je atraktivno odrađen, a odlično je bilo što su na početku doveli mlade zborove. A pobjednici su, manje-više, bili očekivani, i nije bilo velikih iznenađenja, kazao je kompozitor Andrej Baša.

S njegovom ocjenom dodjele složio se i najveći živući hrvatski kompozitor, Ljubo Kuntarić, koji je ipak ustvrdio kako se popularna glazba znatno promijenila od vremena kada su njegove skladbe »žarile« ljestvicama.


– Porin je kvalitetniji nego prijašnji, zato što je dvorana kvalitetnija zvukovno, međutim ova moderna glazba zapravo je lišena onog osnovnog – muzike. Puno se pažnje pridaje koreografijama, scenografijama i izvedbama, a sama glazba svedena je na galamu.


Mi smo sasvim drugačije shvaćali muziku, ali neka mladi idu dalje kako vjeruju da treba, ne moraju se obazirati na nas stare, kazao je maestro Kuntarić.