"Božić nam stiže"

Pogledajte spot prve ovogodišnje božićne pjesme četvero pjevača

P. N.

Četvero popularnih hrvatskih pjevača, Bernarda Brunović, Nina Kraljić, Roko Vušković i Igor Drvenkar, objavljuje videospot za svoju zajedničku božićnu pjesmu „Božić nam stiže“ autora Alen Orlić i Ivan Mikulić

Četvero popularnih hrvatskih pjevača, Bernarda Brunović, Nina Kraljić, Roko Vušković i Igor Drvenkar, objavljuje videospot za svoju zajedničku božićnu pjesmu „Božić nam stiže“ autora Alen Orlić i Ivan Mikulić.


Novu božićnu pjesmu autora Alena Orlića i Ivana Mikulića naziva „Božić nam stiže“ izvodi četvero popularnih hrvatskih pjevača iznimnih glasovnih sposobnosti. Bernarda Brunović  je slijepa pjevačica koja je zadnjih nekoliko godina imala vrlo zapažene nastupe na Dori, a na Eurosongu se već predstavila i kao autorica kada je njezina pjesma 2020. predstavljala Maltu, a samo je malo nedostajalo da i sama ne zapjeva na Eurosongu je je bila druga na švicarskom natjecanju za njihovu pjesmu za Eurosong.  Nina Kraljić je pobjednica 1. sezone The Voicea u Hrvatskoj te hrvatska predstavnica na Eurosongu 2016. na kojem je Hrvatska zahvaljujući Nini nastupila u finalu prvi put nakon sedam godina. Roko Vušković je jedan od trenutačno najizvođenijih mlađih hrvatskih pjevača, diplomirani profesor glazbe, multiinstrumentalist i kantautor.  Igor Drvenkar je jedan od pjevača popularne HRT-ove emisije „A strana“, a okušao se i u brojnim mjuziklima; trenutačno igra glavnu ulogu (Zvijer) u popularnom mjuziklu „Ljepotica i zvijer“ zagrebačkoga kazališta Komedija.

Redatelj je videospota Max Hozić, koji je izjavio: „Uvijek se u božićnim pjesmama spominje bijeli Božić, pa sam želio snimiti svijetli, bijeli spot, a to smo upravo dobili u studiju Fotosvijet u kojem se snimao spot. Oduševljen sam pozitivom i energijom dragih ljudi s kojima sam radio na ovom spotu.“


Oduševljenje ne kriju ni izvođači pjesme koji svi redom ističu da je na snimanju spota bilo mnogo smijeha i veselja te da se to odrazilo na simpatičnost i dobru atmosferu samoga videospota.


Alenu Orliću i Ivanu Mikuliću ovo je već treća godina zaredom da su pripremili božićnu pjesmu skupine izvođača. Naime, prošle godine objavili su pjesmu „Božić nas raduje“ u izvedbi Božićnih 6 (Zdenka Kovačiček, David Danijel, Goran Bošković, Minea,  Pamela Ramljak i Gelato Sisters), a pretprošle godine pjesmu „Božić povezuje“ u izvedbi Božićnih 16 (Zorica Kondža, Nikolina Tomljanović, Sabrina Hebiri, Azzurro, Max Hozić, Marko Kutlić, Neda Parmać, Bojan Jambrošić, Mario Roth, Nina Kraljić, Alen Đuras, Igor Drvenkar, Mihael Bogčev, Kristina Boban, Marko Vukes i Mateo Mikulić).


Autorski dvojac Mikulić i Orlić ističe da im je poseban užitak stvarati vesele božićne pjesme koje pršte pozitivnom energijom i u njima okupljati najkvalitetnije pjevače hrvatske glazbene scene zahvaljujući kojima šire taj pozitivni božićni duh. Ovogodišnjom božićnom pjesmom „Božić nam stiže“ Alen i Ivan ne misle završiti s time. Već ove godine pripremaju još čak dva glazbena iznenađenja, a u budućnosti planiraju objaviti i božićni album.