27 godina

Počela je revijalna večer MIK-a, prava je poslastica za sve mikoljupce

Jakov Kršovnik

Fotografije: Marko Gracin, Jakov Kršovnik

Fotografije: Marko Gracin, Jakov Kršovnik

Večer sjećanja posvećena je najboljim i najdražim pjesmama MIK-aNakon “šokantne” pobjede Tedija Grubice na jučerašnjem festivalu Melodija Istre i Kvarnera, revijalni mikovski koncert započeo je na Trgu Riječke rezolucije. Prvi nastupa Antonio Krištofić.Kroz večer sjećanja posvećenu najboljim i najdražim pjesmama MIK-a publiku vodi uhodani par u “istospolnoj voditeljskoj zajednici” Robert Ferlin i Mario Lipovšek, a Lipovšek će i nastupiti u glazbenom programu.

Posjetitelje očekuju 22 kompozicije, kojima će se zaljubljenici u čakavicu podsjetiti na 27 godina “novog” MIK-a.


Za mikrofon će stati Vesna Nežić Ružić, kojoj je jučerašnji nastup na MIK-u bio rekordni 27. (po broju izvedenih pjesama na vrhu je još uvijek neprikosnoveni Toni Kljaković s 42 pjesme) Joso Butorac, komu je jučerašnji nastup bio 24. na MIK-u i Duško Jeličić, također veteran MIK-a s 24 nastupa.Pjevat će i mnoga druga poznata imena domaće glazbene scene: Alen Vitasović, Sergio Pavat, VIM i Atlantis, Nino Načinović, ženska klapa Hreljin, klapa Tić, Tamara Brusić, Gianluca Draguzet, Martina Majerle, Battifiaca, Jozefina Jurišić, Đani Maršan, ženska klapa Luka…


Pratećih vokala večeras nema, ali je zato tu publika koja dobro poznaje pjesme koje nas očekuju. Prava je ovo poslastica za sve “mikoljupce”.