Nova era

Palach ponovo živi

Ivana Kocijan

Vikend otvaranja nastavlja se večeras kada će u prvoj koncertnoj prostoriji nastupiti sisački noise rock bend ###, koparska crust metal grupa Human Host Body, zagrebačko-čakovečki groove hc metal bend Bad Blood i riječki thrash metal bend Krematorium.RIJEKA Palach ponovo živi. Nakon što je proteklih 16 mjeseci manje-više hibernirao, legendarni klub u Kružnoj sinoć je konačno otvorio vrata novim i starim gostima. Brojne vjerne posjetitelje dočekao je s golemom terasom i atraktivno preuređenim interijerom u kojem je jučer službeno započelo stvaranje nove povijest riječke alternativne scene.


Omladinski kulturni centar Palach klub je u programskom upravljanju Saveza udruga Molekula i Studentskoga kulturnog Centra, dok je ugostiteljski dio pripao zagrebačkoj tvrtki Kristofer d.o.o.


Vikend otvaranja novog Palacha sinoć je započeo u Galeriji Studentskog kulturnog centra otvorenjem izložbe sisačko-zagrebačkog B.A.K.A. Kolektiva koji djeluje u području filmske i vizualne produkcije, glazbe i dizajna. Članovi B.A.K.A.-e djeluju i u nagrađivanom dizajnerskom tandemu This Town needs Posters koji se fokusira na izradu analogno dizajniranih plakata otisnutih tehnikom visokog tiska. Grafičko oblikovanje svode na osnove, a naglasak stavljaju na proces fizičke izrade plakata i greške koje se pritom javljaju. Na izložbi su izložili sve komponente potrebne za tisak, kao i same plakate. Njihovi filmovi, videomaterijali, skulpture i dizajn u Galeriji će se moći razgledati do 11. listopada. Izložba se radnim danom može razgledati od 16 do 20 sati, dok će danas biti otvorena od 20 do 24.
U prvoj koncertnoj prostoriji sinoć su pak gostovali članovi Yem Kolektiva, Dj-i Poma i Babilonska, rezidenti zagrebačkog Klub.a, dok će domaće boje branio riječki DJ Looka.


Vikend otvaranja nastavlja se večeras kada će u prvoj koncertnoj prostoriji nastupiti sisački noise rock bend ###, koparska crust metal grupa Human Host Body, zagrebačko-čakovečki groove hc metal bend Bad Blood i riječki thrash metal bend Krematorium. U nastavku programa underground hitove birat će JesteRi. Ulaz će se večeras naplaćivati, a za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 20 kuna.