Roko Blažević

Nakon uspješne eurovizijske fieste u Madridu, Roko putuje u Moskvu na eurovizijski party

Portal Novilist.hr

Roko Blažević s fanovima

Roko Blažević s fanovima

Posebno me se dojmio taj dio, kada je publika sa mnom otpjevala refren – to mi je dalo dodatan motiv za daljnje pripreme za Eurosong, rekao je RokoMADRID Roko Blažević, hrvatski predstavnik na Izboru za pjesmu Eurovizije 2019. pridružio se 21-om natjecatelju na španjolskoj eurovizijskoj fiesti koja se proteklih dana održala u Madridu pod nazivom ”PrePartyES2019”.


Madrid je kao domaćin ovog događaja istaknuo povod – pola stoljeća od njihove eurovizijske pobjede, a pokrovitelj događanja bila je španjolska televizija RTVE.


U petak je na Welcome domjenku Roko prvi put susreo većinu natjecatelja s kojima će dijeliti eurovizijsku pozornicu – a obožavatelji su, unatoč kiši, čekali ispred hotela i madridskog centra ”La Riviera” ne bi li uhvatili trenutak s hrvatskim predstavnikom.
“Bio je ovo moj prvi predeurovizijski party i općenito prvi nastup hrvatskog predstavnika u Madridu, što mi je izuzetna čast! To se ne zaboravlja. A dojmovi? Prepun sam ih, i to u najpozitivnijem smislu!” – odmah po povratku nam je Roko otkrio, ne skrivajući oduševljenje organizacijom ovog događaja-


“‘Radi se o vrhunski organiziranom dvodnevnom događanju tijekom kojega predstavnici imaju sjajnu priliku predstaviti se ne samo obožavateljima, već najznačajnijim eurovizijskim medijima. Događaj je organiziran na vrhunskom nivou, domaćini sjajni, ali i publika – koja čini se – ”The Dream” pjeva bez greške!”


Subota je, naime, bila rezervirana za plavi tepih, nakon čega je uslijedio nastup 22 predstavnika. Prema snimkama, 2000 ljudi – u glas je pjevalo ”The Dream” s Rokom.


”Posebno me se dojmio taj dio, kada je publika sa mnom otpjevala refren – to mi je dalo dodatan motiv za daljnje pripreme za Eurosong! Nakon nastupa prilazili su mi novinari i fanovi, komplimentirali izvedbu uživo, vokalne sposobnosti i pjesmu…Vladala je izuzetno pozitivna atmosfera.. Pod dojmom sam kako su nas pratili, i koliko zapravo puno znaju o svakome od nas.”Uz Michaela Ricea, britanskog predstavnika s kojime je prijateljstvo počelo tijekom njegova boravka u Zagrebu i gostovanju u showu ” Zvijezde pjevaju” te se nastavilo u Madridu, u kušanju španjolskih delicija, Roko je upoznao i predstavnike Albanije, Belgije, Crne Gore, Češke, Velike Britanije, Estonije, Finske, Rumunjske, Španjolske, Moldavije, Njemačke, San Marina, Grčke, Norveške te Izraela.


”Svi predstavnici imaju profile na društvenim mrežama i trude se približiti dašak atmosfere s ovakvih događanja.. Tako smo i mi na našim službenim Instagram profilima, ‘rokoblazevic_official’ i ‘eurosong_hrt’, uz niz fotografija, pokazali kako zvuči ”The Dream” u izvedbi albanske predstavnice Jonide Maliqi, a rado sam se odazvao pozivu izvrsne crnogorske D-mol grupe i s njima izveo ”Heaven”.”


Na odlasku iz hotela prema zračnoj luci, obožavatelji su i dalje čekali, a neki su i zaplakali, prepričava nam Roko, ne skrivajući veselje što je pred njim sada na redu – Rusija:”Jedva čekam nastupiti u Moskvi i upoznati nove predstavnike i nastaviti druženja započeta u Madridu, koji će mi ostati u najljepšem sjećanju, što zahvaljujem organizatoru (eurovision-spain).. Uistinu je dojmljivo koliko su truda i pažnje uložili u organizaciju i s koliko ljubavi pristupaju Eurosongu.


Nadam se da će i Hrvatska jednoga dana imati ovakav party na koji dolaze predstavnici iz cijele Europe, a ako ove godine pobijedimo i Eurosong ponovno dovedemo u Zagreb – za tim će biti još više povoda! Usuđujem se, kao što jest slogan ovogodišnje Eurovizije, ali i naše pjesme – sanjati – #daretodream!”


Nakon pred-partyija u Amsterdamu, Rigi, Londonu, eurovizijski natjecatelji predstavili su se i u Madridu, a sljedeća je postaja Moskva već 24. travnja – uoči početka 64. Izbora za pjesmu Eurovizije u Tel Avivu, za koju je Roko, tek što ih je raspakirao – putne torbe pakirao nanovo.