Glazbeni rekord

Mlada pjevačica uspjela nemoguće: Srušila Billboardov rekord legendarnih Beatlesa

Portal Novilist.hr

Ariana Grande / Reuters

Ariana Grande / Reuters

1964. legendarni sastav Beatles, postavio je svjetski rekord u prodaji albuma, a ove godine ga je srušila pjevačica rođena tridesetak godina kasnije. Prema ljestvici Billboarda, Beatlesi su jedini glazbeni umjetnici koji je uspio monopolizirati “top tri” hita u jednom tjednu. Njihove Can’t Buy Me Love, Twist and Shout i Do You Want to Know a Secret, omogućile su bendu svjetski rekord u samo jednom tjednu. 


Iako smo od tada vidjeli i čuli mnoge fantastične izvođače, nitko taj rekord nije uspio srušiti. Nakon više od 50 godina, mlada pjevačica Ariana Grande, može se pohvaliti upravo tim uspjehom.


Njezin nedavni album Thank U, Next nalazi se na broju jedan ljestvice najboljih albuma. Tri pjesme s tog albuma, 7 Rings, Break Up With Your Girlfriend, I’m Bored i Thank U, Next zauzele su redom prva tri mjesta na popularnoj ljestvici čime je američka pop i R&B pjevačica srušila Beatlese, doznajemo s Unilada.
Do sada je blizu legendarnog benda došao jedino izvođač Drake. Dvije njegove pjesme su zasjele na prva dva mjesta ljestvice, ali treća mu je pjesma zapela na četvrtom mjestu, prenosi Unilad.