KONCERT NA PLAŽI

Legendarni dr. Fric “Topničkim dnevnicima” večeras otvara 5. Empeduja punk festival

Edi Prodan

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

Prvi nastupaju CC - hc punk iz Zagreba, slijedi domaća Finta de mona - ča punk, potom opet zagrebački zvuk s Besnim pacovom da bi dan zaključili Bible Thrower iz RijekeRIJEKA – Fantastični uvod u večerašnji, već peti po redu Empeduja punk festival – against racism!, učinit će jedan od onih koji su prije puno desetljeća punk u Hrvatskoj i postavljali na noge – Nenad Marjanović Fric, basist kultnog KUD-a Idijoti.


Neće Fric svirati, ali hoće pripovijedati. Možda i propovijedati, ali sigurno samo unutar vrlo definiranih, “jen, dva, tri” punk okvira.


Fric je naime proljetos stješnjen depresijom kovida i karantene sjedio i prebirao mobitelom ne bi li nekako ostao u vezi s vanjskim svijetom.
I kad je shvatio da mu je mobitel sve, odlučio je putem njega napisati – knjigu. Kako i sam ističe, kad se danas mobitelom može sve, što se i knjige ne bi pisale.


Nastali su tako Topnički dnevnici, a kakvi su, što skrivenog sadrže, može se saznati ako se do 19,30 stigne na Bivio, do beach bara Epeduja (MP2) gdje će Fric otkriti tajne mobitel punk književnosti. S obzirom na njegovo prijašnje stvaralaštvo, koliko god mu je i literatura stješnjena unutar “tri akorda”, duha i emocija joj sasvim sigurno ne fali.


Nakon Topničkih dnevnika kreće Empeduja punk protiv rasizma i ostalih deformacija današnje civilizacije.


Prvi nastupaju CC – hc punk iz Zagreba, slijedi domaća Finta de mona – ča punk, potom opet zagrebački zvuk s Besnim pacovom da bi dan zaključili Bible Thrower iz Rijeke. Subotnju večer otvaraju Zadrani, band Alergija, pa varaždinski Gemišt, riječki Last baraž i za kraj – pulski band Immobile.