Dolly Parton

Legendarna pjevačica snima glazbu za “nakon smrti”: Razlog je poprilično zanimljiv

P. N.

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Otkrila je da ne želi biti nepripremljena ili da joj životni rad završi u pravnim bitkama nakon njezine smrti.Dolly Parton ima plan kojim će sačuvati svoje glazbeno naslijeđe za sve generacije koje stižu, prenosi Rolling Stone. U posljednjoj epizodi njezina podcasta “Dolly Parton’s America“, koproducent Jad Abumrad je “uhvatio” Parton u duhovnom raspoloženju i ispitivao je o sudbini, životu nakon smrti i planovima za “kraj”.


“Imam na stotine, čak i tisuće pjesama – veliki dio nije nikada snimljen. Postoji dovoljno stvari da zauvijek trajem sa svojom glazbom, za napraviti kompilacijske albume, stvoriti nove originalne stvari. Namjerno se trudim osmisliti pjesme baš za tu svrhu, da postoji zapis mojih vokala gdje dok se može napraviti kakav aranžman”, otkrila je.


Bez ulaska u detalje, Parton kaže da bi voljela kada bi producenti i kantautori u budućnosti mogli uzeti njezine glasovne snimke i iskoristiti ih u bilo kojoj vrsti pjesme koju snimaju.
“Svaki producent, bilo gdje na svijetu, kada odem, može uzeti moje pjesme i glas i snimke i napraviti kompletan aranžman oko toga u bilo kojem stilu. Trajat će zauvijek”, kazala je. 


Otkrila je da ne želi biti nepripremljena ili da joj životni rad završi u pravnim bitkama nakon njezine smrti.


“Jedna sam od onih osoba koje vjeruju u pripremljenost. Ne želim ostaviti svoje stvari u obliku poput Princea ili Arethe ili nekoga tko nije ništa isplanirao unaprijed”, priznala je.


Njezin je podcast krenuo u listopadu prošle godine i imao je devet epizoda. Istraživao se njezin život, umjetnost i kulturološki utjecaj jedne od omiljenih glazbenih ličnosti u Americi, ali i što ona ima reći o državi. Posljednja epizoda naslova “She’s Alive!”, istraživala je i njezine poglede na život nakon smrti.


“Nikada zapravo ne znaš, samo se nadaš i imaš vjere. To je ono što je vjera. Mislim da to nije moj kraj. Mislim da to nije kraj svih nas. Mislim da se recikliramo i ako ništa drugo, vratimo se u taj odličan tijek božanstvene energije i uz malo sreće, raširimo se na druge čudesne načine”, zaključuje Parton, a prenosi Rolling Stone.