Justin Bieber

Kralj rocka ga je držao gotovo 60 godina: Mladi pjevač srušio rekord Elvisa Presleya

P. N.

FOTO/Reuters

FOTO/Reuters

Bieber je uspio pobijediti oštru konkurenciju s ljestvica.Justin Bieber (25) je novim albumom uspio po sedmi put zasjesti na vrh američkih top ljestvica. Ovaj je rekord do sada držao legendarni Elvis Presley kada je imao dvadeset i šest godina, 1961. godine, prenosi Unilad.


Bieberov posljednji album “Changes”, generirao je diljem svijeta više od milijun jedinstvenih prodaja tijekom prvog tjedna. Riječ je prvom glazbenom albumu mladog pjevača nakon stanke od četiri godine. Istovremeno, ovo je i prvi Bieberov album koji je preuzeo prvo mjesto britanskih top ljestvica u osam godina. 


Album je objavljen na Valentinovo ove godine, 14. veljače. U prvom je tjednu u SAD-u prodan u 231,000 primjeraka. Prodaja je porasla i zahvaljujući ponudi ulaznica za koncerte koje su se prodavale uz album povodom Bieberove nove turneje. Mnoštvo se paketa koji uključuju različite memorabilije i album, prodalo i preko službene internetske stranice pjevača. 
Bieber je uspio pobijediti oštru konkurenciju s ljestvica, protiv američkog repera A Boogie Wit Da Hoodieja, australskih rockera Tame Impala i K-pop benda Monsta X.