Humanitarno

Na koncertu “Prsten za budućnost” prikupili novac za stipendije nadarenim učenicima

Katarina Bošnjak

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Do sada je Zaklada Prsten dodijelila 400 stipendija studentima, za što je osigurano 3.5 milijuna kuna.Već tradicionalni humanitarni koncert “Prsten za budućnost” održava se večeras u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci.Iza koncerta stoji Zaklada “Prsten” čiji je cilj prikupljanje financijskih sredstava u svrhe stipendiranja nadarenih studenata slabijeg imovinskog i socijalnog stanja.

U tekućoj akademskoj godini aktivna je 21 stipendija, a kako bi Zaklada imala dovoljno sredstava za financiranje stipendija, organiziraju različite akcije od kojih je jedna i “Prsten za budućnost”.


Foto galerija: Humanitarni koncert "Prsten za budućnost" Foto: Vedran Karuza, Mateo Levak


Na samom početku koncerta pozdravne govore i zahvale održali su predsjednik podružnice Prsten u Primorsko-goranskoj županiji Krunoslav Kapetanović, predsjednik Udruge Hrvata BiH Prsten Pavao Zubak, ravnatelj Zaklade Prsten Ivo Grgić, predsjednik upravnog odbora zaklade Marko Pipunić, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, zamjenik gradonačelnika Dr. Goran Palčevski te Ministar mora, prometa i infrastrukture te izaslanik predsjednika Vlade RH Oleg Butković.– Ovo što činimo večeras činimo za mlade ljude.


Otvaramo im vrata, pomažemo im da se snađu, a danas više nego ikad u ova turbulentna vremena važno je učiniti ljepšim ovo vrijeme, a studenti dolaze pokazati da će nam biti drago budu li mudriji i bolji od nas – kazao je Krunoslav Kapetanović.Kako je objasnio predsjednik Udruge Hrvata BiH Prsten Pavao Zubak, Zaklada Prsten posluje od 2007. godine, te su od tada podijelili više od 400 stipendija.– Ponosimo se potencijalom koji smo postigli kroz stipendiranje djece iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine i zahvaljujemo stipendistima koji su nam dozvolili da budemo dio njihove karijere i što su nam dozvolili da ih podržimo i što su nam kao zakladi kroz ovaj čin dali dodatan smisao, a to nas generalno sve skupa čini boljim ljudima – kazao je Pavao Zubak.Koncert je s pjesmama “Vjetar se vezati ne može” i “Ima nešto od srca do srca” otvorio legendarni Dražen Žerić Žera, a u malo drukčijem tonu nastavio je svima poznati Mario Lipovšek Battifiaca s pjesmom “Del tebe”.Zatim su Neno Belan & Fiumensi izveli “Rijeku snova”, “Sunčan dan” i “Ocean ljubavi”, a Željko Bebek probudio je nostalgiju s izvedbom “Oprosti mi što te volim”, “Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac” i “Kupit ću nam sat”.Glazbenik Marko Tolja otpjevao je pjesme “Putujem” i “Tišina”, a Ivan Jelić oduševio je s tri obrade: “Što te nema” Jadranke Stojaković, “Sanjam” od Indexa i “Ali pamtim još” Hanke Paldum.Za kraj koncerta Martina Majerle izvela je “Na Trsatu”, a glumac Goran Grgić izrecitirao je “Ja vjerujem”. 


U svrhu prikupljanja sredstava za Zakladu Prsten, Udruga je do sada organizirala devet humanitarnih koncerata, i to pod nazivom Prsten za budućnost 2007. i 2008. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu te 2010. i 2018. godine u Slavonskom Brodu i 2019. u Osijeku.Održali su i humanitarne koncerte pod nazivom Ja ljubim 2014., 2015., 2016. i 2017. godine u Muzeju Mimara.Do sada je Zaklada Prsten dodijelila 400 stipendija studentima za što su članovi i prijatelji Udruge Prsten koja je nepolitička i neprofitna udruga osigurali oko 3.500.000 kn, čime je omogućeno višegodišnje stipendiranje 137 studenata.