PLL top lista

Koga Englezi rado puštaju? Pjevač već drugu godinu najslušaniji izvođač, iako nije izdao ništa novo

Portal Novilist.hr

FOTO/Pixabay

FOTO/Pixabay

Britanska kompanija PLL za licenciranje glazbe, zadovoljna je što su na ljestvicama dominantni domaći talenti.Prema ljestvicama PLL-a, Ed Sheeran je glazbenik čiji su se hitovi 2018. godine najviše puta puštali u Ujedinjenom Kraljevstvu. Pjevaču je to druga godina za redom da je broj jedan u državi, unatoč tome da prošle godine nije izdao niti jednu novu pjesmu, prenosi Guardian.


Jedina novost od njega je nedavna suradnja s kanadskom zvijezdom Justinom Bieberom i njihov zajednički singl “I Don’t Care” koji bilježi odličnu gledanost na YouTubeu. 


Drugi na ljestvici je Calvin Harris, a prate ga Little Mix koje su u top pet već tri godine za redom. Sheeran je inače na prvom mjestu bio i 2015. godine.
FOTO/Little Mix, Flickr


FOTO/Little Mix, FlickrPrema ljestvicama, devet od deset najizvođenijih glazbenika su – Britanci. Pored Rite Ore, Coldplayja i Due Lipe, na ljestvicu se od stranih izvođača uspjela smjestiti samo  pjevačica Pink.


FOTO/Dua Lipa, Flickr


FOTO/Dua Lipa, FlickrPjesma koja se najviše puštala prošle godine je „Feel It Still“ od „Portugal the Mana“, koju prati „These Days“ Rudimentala uz Jess Glynne, Macklemorea i Dana Caplena.  


Singl iz filma „Pedeset nijansi slobodniji“ pjevača Liama Paynea i Ritee Ore, „For You“, također se smjestio na ljestvici top pet omiljenih pjesama za puštanje, a prate ih „One Kiss“ Calvina Harrisa i Due Lipe, te „Shotgun“ Georgea Ezre.


Na desetom je mjestu „What About Us“ pjevačice Pink, koja je na listu dospjela drugu godinu za redom. Ovakvo dostignuće bilježi još samo bend Maroon 5 s pjesmom „Moves Like Jagger“ 2011. i 2012. godine.


FOTO/Ed Sheeran, Flickr


FOTO/Ed Sheeran, FlickrIzvršni direktor PPL-a, Peter Leathem kaže: “Radio, TV i javni nastupi su značajan indikator najpuštanije glazbe u državi, pa PLL sa zadovoljstvom objavljuje uspješnu 2018. godinu za domaće talente“, prenosi Guardian.


„Ed Sheeran ponovno drži svoje prvo mjesto, ali izvođači poput Calvina Harrisa i benda Little Mix su u top pet od 2017. godine, čime pomažu da britanska glazbe bude na vrhu“, zaključuje Leathem.


Podatci korišteni za stvaranje top liste, prikupljeni su iz prostorija s licencama PPL -a, uključujući pubove, klubove, trgovine, te televizijske kanale i radio stanice.