Galerija 'Vladimir Bužančić'

Izložba i jazz koncert Vedrana Ružića u Zagrebu

Kim Cuculić

Vedran Ružić

Vedran Ružić

Riječki vizualni umjetnik i jazz glazbenik Vedran Ružić, potaknut globalnim lockdownom koji na čovječanstvo utječe kako na ekonomskoj, tako i osobnoj razini, predstavlja ovu izložbu i jazz-koncert »Forbidden LiveZAGREB – Izložba i koncert Vedrana Ružića »Forbidden Melody« bit će održani danas u Galeriji »Vladimir Bužančić« u Centru za kulturu Novi Zagreb u 19 sati.


Riječki vizualni umjetnik i jazz glazbenik Vedran Ružić, potaknut globalnim lockdownom koji na čovječanstvo utječe kako na ekonomskoj, tako i osobnoj razini, predstavlja ovu izložbu i jazz-koncert »Forbidden Live«.Ovaj multimedijalni događaj potaknut je programskom koncepcijom Galerije pod nazivom »Doktrina pandemije ili seruma istine globalnog Pandaemoniuma«, čijom izvedbom Vedran Ružić kombinira vizualnu i glazbenu umjetnost podjednako kreirajući oba oblika.
Svoj rad naziva »konceRtualna umjetnost« jer se u njemu isprepliće nekoliko oblika umjetnosti u jednu cjelinu s glazbom: vizualno povezuje s auditivnim i obratno. Ružić u svom atelijeru izrađuje objekte likovne umjetnosti, ali i sklada jazz glazbu koju će na otvorenju izložbe izvoditi sa svojim sastavom Vedran Ružić Trio. Izložba se može razgledati do 25. veljače.