27. Kastafsko kulturno leto

Hladno pivo nastupilo na Crekvini; Kekin: Nikad nismo svirali na ljepšoj pozornici

Ana Braškić

Mile Kekin proveo je publiku kroz najveće hitove svog benda / Snimio Marko GRACIN

Mile Kekin proveo je publiku kroz najveće hitove svog benda / Snimio Marko GRACIN

Zanimljivost kastavskog koncerta svakako je činjenica da je privukao i publiku, koja je kada je Hladno pivo počinjalo karijeru, imala dvadesetak godina, a bilo je i onih koji još nisu bili niti rođeni, a možda ni u planuKASTAV U godini kada slavi 30. rođendan jedan od najpoznatijih hrvatskih rock bendova, Hladno pivo, u petak je u sklopu 27. Kastafskog kulturnog leta nastupio na sasvim lijepo popunjenoj kastavskoj Crekvini.


Snimio Marko GRACIN


Snimio Marko GRACINKoncert su otvorili  pjesmom »Šamar« s istoimenog albuma, a publika ih je odmah popratila i tako do kraja koncerta. Slijedio je još jedan velik hit »Kaže stari što nam fali« nakon kojeg je Mile Kekin pozdravio publiku i priznao da nikad nisu svirali na ljepšoj pozornici.
Slijedila je »Pjevajte nešto ljubavno« koja je počela niz pjesama kojima su Kekin i ekipa proveli publiku kroz svih svojih trideset godina karijere. Bilo je pjesama sa svih njihovih najpopularnijh studijskih albuma  »Šamar«, »Knjiga žalbe«,  »Svijet glamura« i zadnjeg »Dani zatvorenih vrata«.


Zanimljivost kastavskog koncerta svakako je činjenica da je privukao i publiku, koja je kada je Hladno pivo počinjalo karijeru, imala dvadesetak godina, a bilo je i onih koji još nisu bili niti rođeni, a možda ni u planu.


Podsjetimo, rockeri iz Gajnica početkom ožujka veliki su jubilej obilježili na dvodnevnoj rezidenciji u zagrebačkom Domu sportova, u svibnju su gostovali u Rijeci, a početkom kolovoza u Splitu.


Tijekom karijere prodali su više od 60.000 primjeraka albuma te odsvirali brojne koncerte, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu (Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, Njemačkoj).


Dobitnici su mnogih priznanja i nagrada – osam Porina, osam Zlatnih Koogli, dva Crna mačka, nagrade Davorin…


Hladno pivo