Musicology Barcaffè Sessions

Hindi Zahra u petak nastupa u Tvornici kulture

Danijela BaukRIJEKA Novu sezonu koncertnog serijala Musicology Barcaffè Sessions otvara izvođačica koja po prvi put dolazi u Zagreb. Riječ je o svjetski poznatoj francusko-marokanskoj kantautorici Hindi Zahri koja će održati koncert u petak u Tvornici kulture.


Pjevačica baršunastog glasa, dobitnica je prestižne nagrade Constantin i Victoires de la Musique. Hindi je samouka multiinstrumentalistica i kantautorica koja je sve glazbene utjecaje i životna iskustva spojila u jedinstvenu i autentičnu glazbenu kreaciju.


Nakon izdavanja albuma »Homeland«, koji je rasprodan u 135 tisuća primjeraka širom svijeta, održala je preko 300 koncerata u periodu od dvije i pol godine – uvijek svirajući do posljednjeg atoma snage i ne ostavljajući nikoga ravnodušnim.
Nedavno je odlučila preseliti se u Marakeš, posveti sebi i otkrivati nove puteve do svoje glazbene kreacije. Na njezino glazbeno stvaralaštvo utjecali su zvuci Kube, Jordana, Andaluzije, Egipta i Italije, strašću i energijom glazbenici kao što su Miriam Makeba, Cesaria Evora, Marvin Gaye i Nina Simone ostavili su trag na stvaralaštvu Hindi Zahrije.


Koncertom Hindi Zahre otvara se druga sezona Musicology koncertnog serijala koji je doveo neke od najvirtuoznijih svjetskih glazbenika u Zagreb. Riječ je o nizu glazbenih događanja kojima se predstavlja novi koncept koncertno-festivalskog iskustva. Ulaznice za ovaj koncertni spektakl možete naći u Entrio ticket shopu.