Pojasnili

HGU: Koncertima “Jer svirati se mora” mogu prisustvovati svi, neovisno o cijepljenju

Hina

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Pravila o obvezi imanja covid potvrda o cijepljenju ili preboljenju, ne odnose se na koncerte "Jer svirati se mora"Iz Hrvatske glazbene unije (HGU) priopćeno je u subotu da na koncertima u sklopu akcije Ministarstva kulture i medija i HGU „Jer svirati se mora“, mogu prisustvovati svi, bez potvrda o cijepljenju ili preboljenju Covida-19, a koncerti se odvijaju uz poštivanje epidemioloških mjera.


U priopćenju se ističe da je u manjem dijelu javnosti došlo do određenih nesporazuma glede mogućnosti prisustva publike na koncertima u sklopu akcije Ministarstva kulture i medija te Hrvatske glazbene unije , “Jer svirati se mora“.


“Svi koncerti u sklopu navedene akcije se odvijaju u najstrožim epidemiološkim uvjetima. Zbog toga je strogo ograničen broj publike, rasporedom sjedala ili stolova je organizator onemogućio bliske kontakte prisutnih posjetitelja te se provode i sve druge strogo propisane mjere koje se koordiniraju za navedene koncerte”, navodi se u zajedničkom priopćenju Ministarstva i HGU.
“Najava članova nacionalnog stožera kako će na velike koncerte moći samo oni koji dobiju tzv. covid potvrde, ne odnosi se na koncerte u okviru projekta „Jer svirati se mora“, već će se odnositi na javne priredbe i okupljanja koja će se organizirati u budućnosti, bez strogih mjera kakve su sada na snazi”, pojašnjava se u priopćenju.


Pravila o obvezi imanja covid potvrda o cijepljenju ili preboljenju, ne odnose se na koncerte „Jer svirati se mora“, dodaje se.


Stoga, nema nikakve potrebe za povratom ulaznica za koncerte u sklopu akcije „Jer svirati se mora“ budući da posjetitelji ne moraju biti dvostruko cijepljeni niti će morati dokazivati da su preboljeli Covid i na taj način stekli imunitet.


Ti se koncerti odvijaju s drastično smanjenim brojem posjetitelja, a organizatori slijede i sve druge sigurnosne i zdravstvene upute dobivene od nadležnih tijela, ističu iz Predsjedništva Hrvatske glazbene unije i Ministarstva kulture i medija.