Legendarni bend

Evo kako su Žera i Crvena jabuka raspjevali Riječane, publika nije mogla ostati sjediti

Katarina Bošnjak

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Uz pjesme „Sa tvojih usana“, „Ako, ako odeš ti“ i „Stižu me sjećanja“ zabave i pjevanja bilo je na pretekČak 35 godina stvaralaštva ove je večeri proslavio legendarni bend Crvena jabuka koncertom u HKD-u na Sušaku.


U 20 sati započeo je za mnoge nezaboravan spektakl benda koji je obilježio mladost nekoliko generacija, a osim svima poznatih pjesama izveli su i nekolicinu novih stvari s dvadeset i drugog albuma.

Premda je koncert prvobitno trebao biti sjedećeg karaktera, veći dio publike nije mogao izdržati sjedenje uz poletne pjesme te se bend spustio ispred bine i rasplesao prve redove.


Foto galerija: Crvena jabuka u HKD-u na Sušaku Foto: Vedran Karuza


Sedmočlana postava s dvije klavijature, dvije električne gitare, jednom bas gitarom, bubnjevima i poznatim vokalom Draženom Žerićem Žerom svojim je pričama i pjesmama neke podsjetila na stare dane, no istovremeno oduševila i puno mlađe naraštaje.Uz pjesme „Sa tvojih usana“, „Ako, ako odeš ti“ i „Stižu me sjećanja“ zabave i pjevanja bilo je na pretek.


Česte su bile i interakcije s publikom, kako to obično biva na njihovim koncertima, a sama publika se pokazala kao toliko dobar poznavatelj tekstova da se vjerojatno ne bi odmah primijetilo da je Žera prestao pjevati.Crvena Jabuka jedan je od najdugovječnijih bendova na ovim prostorima, a njihova priča započela je 1985. godine u Sarajevu.


Originalnu postavu činili su Dražen Ričl, Zlatko Arslanagić, Dražen Žerić, Aljoša Buha i Darko Jelčić.


Foto Vedran Karuza


Svoj prvi album izdali su 1986. godine pod nazivom “Crvena jabuka“, a iste godine su krenuli i na svoju prvu turneju.


U trideset i pet godina uspješne karijere, Crvena jabuka je objavila preko dvadeset komercijalnih studijskih albuma i nekoliko kompilacija.Krajem 2019. godine izašao je i najnoviji album “Tvrđava”.


Najavljen istoimenim singlom i spotom, legendarni i nezamjenjivi Dražen Žerić Žera pokazao je zašto je grupa na samom vrhu komercijalne glazbe već tri i pol desetljeća, a večerašnjim koncertom isto je potvrdio i riječkim obožavateljima.