Nova pjesma zaplovila u radijski eter

Cresko-riječki glazbeni duo Luna mea objavio novi singl

Sandy Uran

Foto: FILIP GRŽINČIĆ

Foto: FILIP GRŽINČIĆ

Pjesmu je zvukom druge gitare podebljao Matej Zec čiji joj je prepoznatljiv stil sviranja podario posebno ruhoStihovi prožeti intimnošću jedna je od karakteristika pjesama cresko-riječkog glazbenog dua Luna mea. Imali smo ga prilike upoznati posredstvom singla »Do tebe«, kojim se jesenas predstavio glazbenoj publici. Ovih dana, pak, objavili su drugi singl simbolično naslovljen »Lutamo«, kojim još podrobnije upoznajemo ljubavni mikrokozmos u kojem se može pronaći gotovo svaki ljubavni par.


Duo osebujnog imena, Luna mea, čine Tihana Šmit, glavni vokal, inače diplomirana glazbena teoretičarka koja je svoje pijanističko znanje u ovom glazbenom projektu preusmjerila ka klavijaturama, te Martin Peica koji autorski potpisuje pjesmu, te u istu donosi zvuk gitare, sintisajzera, kao i neizostavan dio njihovog stvaralaštva – programiranje. Svakako valja istaknuti da je »Lutamo« zvukom druge gitare podebljao Matej Zec, gitarist Leta 3, čiji je prepoznatljiv stil sviranja pjesmi podario posebno ruho.


Luna mea njeguje glazbeni žanr koji se definira kao electro-pop, za koji Tihana i Martin kažu kako ponajbolje odgovara njihovom zajedničkom djelovanju. Kako doznajemo, to nije jedini žanr u kojem se vide kao glazbenici, te ističu kako žanr i nije toliko bitan u procesu stvaranja pjesme. Ono što im je važno je dočarati atmosferu pjesme, koja se onda može vrlo lako i jednako uvjerljivo prenijeti i u drugim glazbenim stilovima, ističu Tihana i Martin.
Ovaj glazbeni duo navodi i kako stvaraju glazbu tako što su neopterećeni aktualnim glazbenim trendovima te slijede svoje ideje i estetiku, istražuju žanrovske i zvukovne kombinacije. Riječi pjesme »Lutamo« govore same za sebe, uokvirene glazbenom »pozadinom«, dok je videospot za nju, vizualni identitet, realizirala ekipa Saluto-Teama.