Hrvatska predstavnica

“Crazy” ispod crte na Eurosongu: Franka Batelić ostala bez finala

Danijela Bauk

Reuters

ReutersHrvatska predstavnica na ovogodišnjemu 63. natjecanju za pjesmu Eurovizije Franka Batelić s pjesmom »Crazy« nije uspjela izboriti prolazak u veliko finale Eurosonga u Lisabonu.


Večeras je nastupilo 19 natjecatelja, Franka je nastupila dvanaesta, a u završnicu je ušlo deset država: Austrija, Estonija, Cipar, Litva, Izrael, Češka, Bugarska, Albanija, Finska i Irska. U finale uz Hrvatsku nisu prošli ni Azerbajdžan, Island, Belgija, Bjelorusija, Makedonija, Grčka, Armenija i Švicarska.


Uoči samog nastupa Franka je otkrila da je imala tremu. »Trema pred nastup je tu, ali riječ je o pozitivnoj tremi. Bit će genijalno i jedva čekam napokon stati na tu pozornicu. Na njoj se osjećam kao doma od prvoga trenutka, odnosno od prve probe. To se nije promijenilo sve do sada, poručila je Franka Batelić, koju je iz publike u Altice Areni u portugalskome glavnom gradu Lisabonu pratila njezina majka, dvije najbolje prijateljice, tetka, baka i sestrična.
U četvrtak 10. svibnja na rasporedu je prijenos druge poluzavršne večeri, a nastupit će predstavnici Norveške, Rumunjske, Srbije, San Marina, Danske, Rusije, Moldavije, Nizozemske, Australije, Gruzije, Poljske, Malte, Mađarske, Latvije, Švedske, Crne Gore, Slovenije i Ukrajine. Završna večer na rasporedu je u subotu 12. svibnja s početkom u 21 sat.