Unplugged

Legendarna gitara Kurta Cobaina prodana na dražbi za vrtoglavih 6 milijuna dolara

Sanda Milinković

Foto: Flickr

Foto: Flickr

Riječ je o gitari s kojom je Kurt Cobain održao "Unplugged" koncert za MTV čime je postala i najskuplja gitara ikad prodana na dražbi.Nedavno je gitara Kurta Cobaina završila na aukciji, a Rolling Stone prenosi da je i prodana za cijenu od vrtoglavih 6 milijuna dolara. Riječ je o gitari s kojom je Kurt Cobain održao “Unplugged” koncert za MTV čime je postala i najskuplja gitara ikad prodana na dražbi. Prethodni je rekord držala je Stratocasterica Davida Gilmoura (Pink Floyd) koja se prodala za 3.95 milijuna dolara.


Gitara Kurta Cobaina je dosegnula cijenu od milijun dolara prije nego li je dražba uopće započela ove subote. Uz gitaru je išao i kofer za nju koju je Cobain ukrasio letkom albuma Feel the Darkness benda Poison Idea iz 1990.


“Ova je važna gitara zaslužila svoje mjesto u povijesti rock & rolla kao instrument kojeg je svirao jedan od najutjecajnijih glazbenika i ikona u jednom od najboljih nastupa uživo svih vremena”, kazao je Darren Julien, predsjednik i izvršni direktor aukcijske kuće.