»Lažu fotografije«

Gibonni ima novi singl i videospot: ‘Pjesma koja zaustavlja svijet oko vas i kojoj ćete se vraćati’

Ivana Kocijan

Foto: Promo

Foto: Promo

Novi singl dobio je i svoje prateće videoizdanje, sjajan spot nastao po Gibonnijevoj idejiGotovo šest mjeseci od izlaska prvog singla »Kiša«, koji je od prvog emitiranja do danas i dalje jedna od najemitiranijih pjesama u eteru domaćih radijskih postaja, ali i onih u cijeloj regiji, Gibonni je ovog tjedna objavio drugi singl s aktualnog EP-a »U po’ ure«. Radi se o pjesmi »Lažu fotografije« koja je, sudeći po dosadašnjim reakcijama publike i glazbene kritike, već prepoznata kao jedna od najistaknutijih na novom izdanju i prvi izbor za nasljednicu superuspješne »Kiše«.


I sam Gibonni kaže da mu je pjesma, nastala na Korčuli, jedna od najdražih na EP-u. U njoj su mu se kao gosti pridružili istaknuti instrumentalisti, jazz pijanist Matija Dedić i gitarist Yogi Lonich, te Simfonijski orkestar HRT-a.


Novi singl dobio je i svoje prateće videoizdanje, sjajan spot nastao po Gibonnijevoj ideji, koji kao redatelj potpisuje Filip Filković Philatz, koji je s Gibom već surađivao na nekoliko videospotova. Kako poručuju iz Dallas Recordsa, »Lažu fotografije« je jedna od onih pjesama koja, bar na tren, zaustavlja svijet oko vas i kojoj ćete se vraćati i slušati ju iznova, da bi svaki put otkrili neki novi detalj, instrumentalnu minijaturu, sliku ili stih, baš kao i u pratećem spotu. Album »U po’ ure« možete slušati na svim vodećim streaming servisima, a osim na CD-u, uskoro će ovaj Gibonijev EP biti objavljen i na vinilu.