Slučaj će na sud

Vrdoljaci ostali dužni glumcima za “Generala”! Kako to? Pa samo od HAVC-a i HRT-a dobili su 13,8 milijuna kuna

P. N.

snimio Davor Kovačević

snimio Davor Kovačević

Moj će odnos s producentima filma i TV serije General, odnosno Kiklop filmom, nažalost imati sudski epilog jer mi ni nakon dvije i pol godine od završetka snimanja te jednako dugog isteka roka za uplatu još uvijek nije isplaćen dio honorara, stoji u izjavi Gorana Navojca.Glumac Goran Navojec otkrio je za Jutarnji list da su producenti filma General, koji je režirao Antun Vrdoljak, ostali dužni novac njemu i još nekim članovima ekipe, koji su sudjelovali u snimanju spomenutog filma. Produkciju, inače, potpisuje tvrtka Kiklop film, čiji je vlasnik Andrija Vrdoljak, sin redatelja Antuna Vrdoljaka. Između ostalog, Vrdoljakova tvrtka duguje novac i glumcu Mustafi Nadareviću.


– Ne, nisam dobio cijeli honorar. Ne želim ništa dalje o tome pričati, sve je tako neugodno, rekao je Nadarević novinarima Jutarnjeg lista.  


Glumac Goran Navojec je o tome dao izjavu, u kojoj kaže:
“Moj će odnos s producentima filma i TV serije General, odnosno Kiklop filmom, nažalost imati sudski epilog jer mi ni nakon dvije i pol godine od završetka snimanja te jednako dugog isteka roka za uplatu još uvijek nije isplaćen dio honorara. Isplaćeni sam dio, pak, čekao točno dvije godine. Nisam u tome usamljen. Moj uvaženi kolega i prijatelj, gospodin Mustafa Nadarević, bard hrvatske kinematografije i kazališta, također još uvijek čeka svoj novac. Ima nas još, ne samo iz glumačkog sektora: tu su scenograf Mario Ivezić, tvrtka Gripfilm, zadužena za scensku tehniku, Mario Knezović, koproducent za Bosnu i Hercegovinu, Ivan Maloča iz tvrtke Interfilm, čije su kamere snimale Generala…”


Valja napomenuti da je HRT dao 9,6 milijuna kuna za snimanje Generala, dok je Hrvatski audiovizualni centar dodao još 4,2 milijuna kuna. Nije poznato koliko je za film dalo Ministarstvo obrane, kao niti jedinice lokalne samouprave, kojima je zahvalnost izražena na odjavnoj špici filma.