2i Film

Više od milijun gledatelja u domaćim kinima na Disneyevim filmovima

HinaZAGREB 2i Film je prvi filmski distributer u Hrvatskoj koji je tijekom jedne godine, u suradnji s Disneyem, imao više od milijun posjetitelja kino hitova toga najuspješnijeg svjetskog filmskog studija.


Naime, u 2019. Disney studio postao je i prvi studio sa zaradom većom od 10 milijardi dolara u kinima u samo jednoj godini.


Iz 2i Filma su izvijestili da su ostvarili i niz rekorda na kino blagajnama – film “Osvetnici: Završnica” bilježi najbolje hrvatsko kino otvaranje svih vremena sa  88.951 posjetitelja u prvom vikendu prikazivanja, te uz prihod od prodaje ulaznica od 3.631.574 kuna.
Iščekivani nastavak “Snježnog kraljevstva” na vodećoj je poziciji najboljeg hrvatskog kino otvaranja animiranog filma ikada – tijekom prvog vikenda pogledalo ga je 72 812 posjetitelja, uz prihod na kino blagajnama od 2.350.193 kuna. U nepunih mjesec i pol dana imao je 197 tisuća gledatelja.


“Impresivna je brojka sveukupne gledanosti filma ‘Kralj lavova’, live-action adaptacije jednog od najuspješnijih animiranih filmova svih vremena, koju je u 2019. pogledalo više od 260 tisuća domaćih gledatelja”, ističu distributeri.


Iz protekle godine izdvajaju i posljednji nastavak najpoznatije svemirske sage, “Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera”, koji je u samo dva tjedna kino distribucije vidjelo više od 100 tisuća gledatelja.