Filmski evergreen

TRI DESETLJEĆA JE NISU ZABORAVILI: Legendarna erotska scena jugoslavenskog filma. ‘Opet bih je snimila…’

P. N.

foto: screenshot

foto: screenshot

Riječ je o sceni iz pekare, u kojoj mladi pekar s leđa prilazi svojoj kolegici i hvata je za grudi, a sve to kroz prozor gleda legendarni glumac Bata Stojković, koji u jednom trenutku zalupa na prozor i kaže: "Mesi, mesi, neće ništa da ti škodi..."Točno 34 godine prošle su od premijere filma “Varljivo leto ’68.”, koji je snimljen 1984. godine pod redateljskom palicom Gorana Paskaljevića, a po scenariju Gordana Mihića. Jedna scena iz toga filma još uvijek se spominje među filmofilima. U pitanju je možda i najpoznatija erotska scena jugoslavenskog filma, koju su odigrali u to vrijeme mladi glumac Slavko Štimac i glumica Dragana Varagić.


Riječ je o sceni iz pekare, u kojoj mladi pekar s leđa prilazi svojoj kolegici i hvata je za grudi, a sve to kroz prozor gleda legendarni glumac Bata Stojković, koji u jednom trenutku zalupa na prozor i kaže: “Mesi, mesi, neće ništa da ti škodi…”


Zbog ove scene glumica je postala seks simbol onog vremena, a na ulici su joj često znali dovikivati ime uloge koju je igrala – Jagodinka.
Za srbijanske medije, Dragana Varagić svojedobno je o svojoj ulozi u filmu “Varljivo leto ’68.” rekla: “Nisam stručnjakinja za erotiku, niti sam pratila sve što se snimalo. Samo sam igrala tu ulogu. Ne zovu me i ne viču mi više na ulici Jagodinka. Na tu ulogu danas gledam s osmijehom. Dobila sam priliku birati i njezin akcent i pjesme koje će pjevušiti. Mlada pekarka mi je draga jer je simpatična. Igrala bih je ponovo. Ona je bila nešto komično u mom repertoaru, nakon tragedija i likova koja sam igrala u Narodnom pozorištu. Izgledala bi isto da se snima danas, jer je drugačije ne bih odigrala.


Pogledajte legendarnu scenu Slavka Štimca i Dragane Varagić.


foto: screenshot


foto: screenshot