Naklapanje ili?

Trenutno najglasniji šapat na filmskoj sceni: Snima li se novi nastavak Harryja Pottera?

Sanda Milinković

FOTO/Wikimedia Commons

FOTO/Wikimedia Commons

Prenose da će studio Warner Bros. prilagoditi filmskom platnu književni nastavak na serijal. Ovih se dana u stranim medijima pojavio najglasniji šapat na filmskoj sceni. Već se danima pokušava otkriti je li glasina o snimanju novog nastavka Harryja Pottera točna ili se ponovno radi o naklapanju.


Podsjetimo, osmi nastavak magičnog serijala je i prva priča namijenjena izvođenju na kazališnoj pozornici. “Harry Potter i ukleto dijete” prati radnju devetnaest godina nakon što je ekipa završila sa školovanjem u Hogwartsu, a dok se Harry muči sa prošlošću koja nikako da ga ostavi na miru, njegov najmlađi sin Albus se bori s teretom obiteljskog naslijeđa koje ne želi.


Ovaj dramski tekst Jacka Thornea, nastao je prema izvornom predlošku kojeg uz njega, potpisuju J.K. Rowling i John Tiffany. 


Blast piše da “napokon dobivamo nastavak filma o Harryju Potteru u kojem će glumiti originalna postava”. Prenose da će studio Warner Bros. prilagoditi filmskom platnu književni nastavak na serijal. Pokažu li se glasine točnima, na velika će se vrata vratiti Emma Watson (Hermione), Rupert Grint (Ron) i Daniel Radcliffe (Harry). S obzirom da se u osmom nastavku u glavnim ulogama spominju i Draco Malfoy i njego sin, moguće je i da se Tom Felton vrati svojoj ulozi plavokosog hogwartskog zločestog dečka. 
Glasine donekle potvrđuje i britanski The Sun koji piše da je spisateljica J. K. Rowling na svom Twitter profilu nakon šest mjeseci tišine objavila: “Ponekad, tama stiže s neočekivanih mjesta #Harry Potter #Ukleto dijete”. Njezina je objava brzo uznemirila na tisuće obožavatelja koji su ovo shvatili kao potvrdu o snimanju novog nastavka, ali to bi mogla biti ili zafrkancija ili najava za nešto potpuno drugo.


Istu vijest prenosi i We Got This Covered koji piše da informacije o snimanju filma stižu od istih izvora koji su javili da se Ewan McGregor vraća kao Obi-Wan Kenobi, da Disney radi na nastavku “Aladina” te da Marvel planira žensku verziju Hulka. Sve informacije ovih izvora su se na kraju pokazale točnima, pa ostaje čekati službene potvrde ili definitivnu negaciju Warner Brosa.