Na Antiparosu svako ljeto

Tom Hanks dobio grčko državljanstvo

Hina

Reuters

Reuters

Grčki predsjednik Prokopis Pavlopoulos potpisao je odluku o dodjeli počasnog državljanstva američkom glumcu Tomu Hanksu, »zaljubljeniku u Grčku«, objavila je u petak grčka novinska agencija ANAATENA Grčki predsjednik Prokopis Pavlopoulos potpisao je odluku o dodjeli počasnog državljanstva američkom glumcu Tomu Hanksu, »zaljubljeniku u Grčku«, objavila je u petak grčka novinska agencija ANA.


Hanks (63) je oženjen Ritom Wilson, glumicom, pjevačicom i producenticom grčkog podrijetla. Ona je producirala poznati film »Moje grčko vjenčanje« (2002.).


Hanks i Wilson posjeduju kuću na grčkom otoku Antiparosu gdje provode svako ljeto i često na društvenim mrežama objavljuju fotografije svojih avantura po Grčkoj.
Hanks je jedan od najbolje plaćenih holivudskih glumaca. Dva puta dobio je Oscara za najboljeg glumca u filmovima »Philadelphia« (1993.) i »Forrest Gump« (1994.).


Godine 2016. postao je vitez francuske Legije časti, a američki predsjednik Barack Obama dodijelio mu je predsjedničku medalju slobode.