Nastavak "Rocketmana"

Stiže dokumentarac o divljim godinama Eltona Johna

T.I.

Dugogodišnji gitarist Eltona Johna Davey Johnstone već godinama skuplja materijal za dokumentarac koji će pokriti priče i snimke s turneja kroz 70-e godine prošlog stoljeća, među kojima su i neobjavljeni video materijali na kojima Elton John i John Lennon provode vrijeme zajednoDexter Fletcher, britanski glumac i redatelj, kao da se pretplatio na biografske filmove. Prvo je snimio „Eddie The Eagle“ o neuspješnom, ali upornom skakaču na skijama Michaelu Edwardsu, pa precijenjeni „Bohemian Rhapsody“, da bi 2019. gledateljima ponudio sjajnu filmsku priču o Eltonu JohnuRocketman“. „Rocketman“ sad dobiva svojevrsni nastavak, ali ne igrani već dokumentarni.


Naime, dugogodišnji gitarist Eltona Johna Davey Johnstone već godinama skuplja materijal za dokumentarac koji će pokriti priče i snimke s turneja kroz 70-e godine prošlog stoljeća, među kojima su i neobjavljeni video materijali na kojima Elton John i John Lennon provode vrijeme zajedno. Između ostalog, ekskluzivne snimke pokrivaju i koncert u Madison Square Gardenu 1974. kad se na pozornici Lennon pridružuje Eltonu Johnu.


Kako saznaje NME, dokumentarac uključuje priče koje nisu uključene u film „Rocketman“, a koje je Johnstone zna iz prve ruke i ima pregršt snimljenog materijala. Ono što je najbitnije, Johnstone je potvrdio da ima odobrenje Eltona Johna da objavi dokumentarac. Govoreći o projektu na Greatest Music Of All Time podcastu rekao je da je film pri kraju, još su preostala dva intervjua, i smatra da bi film mogao biti zgotovljen do Uskrsa.
„Iskreno, nikad ne bi napravio, posebno dokumentarističke prirode, bilo što s čime se Elton ne slaže“ – rekao je Johnstone i sad je samo pitanje s čime se to slavni glazbenik ne bi slagao. Sedamdesete su bile njegove divlje godine i za nadati se da moguća cenzura određenih događaja neće otupiti oštricu dokumentarnog filma.
Prema informacijama, dokumentarni film nosit će naslov „The Pillars Of Hercules“.