Epizoda 'Rijeka – Ghostland'

SPORT CRIME Na Kvarneru nastavljeno snimanje sportske kriminalističke serije

Ivana Kocijan

Ekipa kriminalističke serije »Sport Crime« ispred Novog lista / Snimio Marko GRACIN

Ekipa kriminalističke serije »Sport Crime« ispred Novog lista / Snimio Marko GRACIN

Prvu sportsku istraživačku seriju švicarske producentske kuće BLULLOW SA pokrenuli su Daniela Scalia i Luca Tramontin, bivši sportaši koji su ujedno scenaristi i glavni glumci u serijiRIJEKA  Na riječkom je području nastavljeno snimanje televizijske serije »Sport Crime«, prve sportske istraživačke serije švicarske producentske kuće BLULLOW SA.


Riječ je o seriji koja predstavlja jedinstven spoj kriminalističkog žanra i sportske akcije, a prethodio joj je televizijski film »The Legacy Run« čije su scene snimane u veljači 2016. godine na području Rijeke, Voloskog i Opatije.


U novoj epizodi serije Sport Crime glavnu ulogu ima Andrea Zirio (lijevo) / Snimio Marko GRACIN


U novoj epizodi serije Sport Crime glavnu ulogu ima Andrea Zirio (lijevo) / Snimio Marko GRACIN
Projekt su pokrenuli Daniela Scalia i Luca Tramontin, bivši sportaši, a danas uspješne televizijske osobe koji su ujedno scenaristi i glavni glumci u seriji.


Scalia i Tramontin u serijalu tumače šarmantnu i racionalnu sportsku novinarku Dani i humorističnog te akciji sklonog bivšeg ragbijaša Dabsa koji utemeljuju agenciju Seams Agency radi zaštite temeljnih vrijednosti sporta.


S obzirom na to da su oboje veliki obožavatelji našeg kraja, ne čudi što su epizodu »Rijeka – Ghostland« u cijelosti odlučili snimati na Kvarneru.


Snimanje epizode u kojoj se prikazuju brojne lokacije na Kvarneru, započelo je u srpnju, snimalo se u centru Rijeke, na Kantridi, u Opatiji i Plominu, a nastavljeno je proteklog vikenda na Terminalu, Kantridi, Preluku… 


Daniela Scalia i Luca Tramontin - serija Sport Crime / Snimio Marko GRACIN


Daniela Scalia i Luca Tramontin – serija Sport Crime / Snimio Marko GRACIN


Producenti naglašavaju kako će ovaj »sportski CSI« serijal biti prepun akcije, opasnosti, rock muzike, psihologije i humora, a u svakoj epizodi rješavat će se po jedan zamršeni slučaj kriminala vezan uz sport i sportaše.


Ekipu koja snima seriju »Sport Crime« »zaskočili« smo danas tijekom snimanja u Ulici Luki tijekom kojeg su navratili i do Novog lista jer su željeli vidjeti gdje se snimala serija »Novine« za koju imaju samo riječi pohvale.


Naša međunarodno uspješna serija toliko ih je oduševila da su i scene za svoju seriju odlučili snimati na lokacijama na kojima su se snimale »Novine«.


Više možete pročitati u tiskanom izdanju Novog lista u ponedjeljak!