Nove odgode

Sony ponovno pomaknuo kino distribuciju dugoočekivanog filma o Marvelovom anti-junaku Morbiusu

T.I.

Odavno završeni mogući novi kino-hit trebao se u kinima prvo pojaviti u srpnju 2020., pa je odgođen za 19. ožujka, no kako pandemija ne popušta, a vrata mnogih kina i dalje su zatvorena, Sony je odlučio film zadržati u bunkeru do 8. listopadaDistribucija dugoočekivanog filma „Morbius“, baziranog na antijunaku iz Marvelovog stripaSpider-man“, ponovno je odgođena. Odavno završeni mogući novi kino-hit trebao se u kinima prvo pojaviti u srpnju 2020., pa je odgođen za 19. ožujka, no kako pandemija ne popušta, a vrata mnogih kina i dalje su zatvorena, Sony je odlučio film zadržati u bunkeru do 8. listopada.


Morbius je zloglasni protivnik Spider-mana, genijalni biokemičar kojeg zahvaća rijetka krvna bolest. Pri pokušaju da se izliječi zarazi krv vampirskom pa i sam postaje vampir. Od onog koji spašava druge postaje zli lovac na ljude. U ulozi Morbiusa nastupa oskarovac Jared Leto, a režiju potpisuje švedski redatelj čileanskih korijena Daniel Espinoza. Prilično zanimljiv izbor s obzirom da Espinoza nakon uspjeha s krimićem “Easy Money” u Švedskoj nije impresionirao ni publiku ni kritiku svojim holivudskim angažmanima. Akcijski triler „Safe House“ s Denzelom Washingtonom opravdao je ulaganje, SF horor „Life“ iz 2017. prošao je tako-tako, a „Child 44“ zvjezdanoj glumačkoj postavi – koja uključuje Toma Hardyja i Garya Oldmana – unatoč, film je bio ozbiljni financijski promašaj, a i kritika ga nije mazila. No, kako su filmovi o superjunacima u pravilu zlatne koke i sigurne oklade, vjerujemo da bi i „Morbius“ čiji je budžet i dalje nepoznanica, mogao biti hit u normalnoj post-COVID distribuciji.


Inače, i drugi veliki studiji pomiču datume objave svojih novih naslova prema kasnom proljeću i jeseni, dok je Sony za razliku od slučaja s „Morbiusom“ spreman riskirati u nekim slučajevima. Tako će prvi naslov velikog studija u kinima 2021. godine biti njihova glazbena romantična komedija „Pepeljuga“ s pjevačicom Camilom Cabello u naslovnoj ulozi. U kina dolazi 2. veljače. Drugi je film – u kino distribuciju će 13. ožujka –  povijesno špijunski „The King’s Man“ studija 20th Century iza kojeg stoji gotovo isključivo britanski filmaši, redatelj Matthew Vaughn i glumačka ekuipa predvođena Ralphom Fiennesom.  I to bi bilo uglavnom sve. Za druge nove naslove bit će potrebno čekati kasno proljeće ili čak jesen.
Jesen je izglednija jer je i epidemiolog Anthony Fauci, šef radne skupine za koronavirus odlazeće Trumpove administracije rekao kako vjeruje da će na jesen, nakon procijepljivanja i stjecanja svojevrsnog kolektivnog imuniteta, biti moguće održavati koncerte u punom kapacitetu, pa onda valjda ići i u kina. Dakako, kako je napomenuo, uz obvezno nošenje maski.