Zanimljiva priča

Snimljen kratki animirani film o jednoj zabranjenoj riječkoj ljubavi

Davor MandićKratki animirani film »Ljubavni slučaj Margarete B. ili kada puše i u loncu puše«, autorice Ane Janjatović-Zorice, napravljen u suradnji s Viktorom Krasnićem i Multimedijskom grupom Osnovne škole Centar iz Rijeke, bit će predstavljen 14. veljače u 12.30 sati u sklopu školske manifestacije posvećene Valentinovu u OŠ Centar na adresi Podhumskih žrtava 5.


Film je jedan od pet umjetničkih radova produciranih u sklopu javnog poziva za produkciju umjetničkih radova u zajednici umjetničke organizacije Građanke svom gradu, koja poziva javnost na prezentaciju i razgovor o projektu.


– Film govori o neodobrenoj ljubavi u vrijeme kada je centar Sušaka bio linija razgraničenja između dviju država. Polazna točka malenog lokalnog kulturološkog istraživanja je zanimljiv ljubavni slučaj jedne blage i dobre bake, te opis starog Sušaka Andrije Račkog. Autoričina baka Grobničanka Margareta Marija Brnelić (rođena 1903. u Lopači) kao mlada djevojka bila je mlikarica.
risjećajući se nekada neodobrene, a kasnije sasvim normalno prihvaćene ljubavne priče svoje bake, Ana Janjatović-Zorica nastoji afirmirati ideju ljubavi bez obzira na različitosti – kažu u GSG-u.