Povratak kino junaka

Službeno je potvrđeno: Snima se nastavak “Gladijatora”, Ridley Scott čuva redateljsku palicu

P. N.

Foto Facebook

Foto Facebook

Fokus novog Gladijatora bit će na Luciusu, Lucillinom sinu i Commodusovom nećaku koje su u originalu igrali Connie Nielsen i izuzetni Joaquin Phoenix. Premda u nastavku nema gladijatora Maximusa (Russel Crowe) koji je umro na kraju prvog filma, mladi Lucius bit će pod velikim utjecajem junaka iz prvog dijelaSlužbeno su potvrđena nagađanja o snimanju nastavka kino uspješnice “Gladijator”, a Ridley Scott ostaje na poziciji redatelja.


“Gladijator 2” trenutno je u fazi pretprodukcije, a bazirat će se na scenariju Petera Craiga (“The Town”) čiji će idući projekt nastavak filma “Top Gun”. Hollywood očito i dalje obožava nastavke svojih uspješnica, igrajući na sigurno s takvim projektima.


Deadline izvještava da će fokus novog Gladijatora biti na Luciusu, Lucillinom sinu i Commodusovom nećaku koje su u originalu igrali Connie Nielsen i izuzetni Joaquin Phoenix. Premda u nastavku nema gladijatora Maximusa (Russell Crowe) koji je umro na kraju prvog filma, mladi Lucius bit će pod velikim utjecajem junaka iz prvog dijela.


Produkcija i snimanje filma “Gladijator 2” trebali bi “početi jako brzo”, a trenutno se čeka da Scott dovrši svoj posao na TV-seriji Raised by Wolves.


Podsjetimo se, original je došao na velika platna 5. svibnja 2000. godine i postigao je nevjerojatan uspjeh uz enormne brojke na kino blagajnama – zaradio je preko 460 milijuna dolara i bio nominiran za 11 Oscara, od kojih je osvojio njih pet, uključujući one za u kategoriji za najbolji film i najboljeg glumca.
Spekulacije o nastavku pojavile su se odmah nakon izlaska filma 2000. godine. Hoće li Spencer Treat Clark, koji je glumio mlađahnog Luciusa u originalu, dobiti naslovnu ulogu i u drugom dijelu, i dalje nije poznato.