Nakon 33 godine

Schwarzenegger i DeVito snimaju nastavak urnebesne komedije “Blizanci”. Traže trećeg brata – crnca

T.I.

Foto: Reuters/Wikimedia Commons

Foto: Reuters/Wikimedia Commons

Nastavak će se snimati s originalnim glumcima i originalnim redateljem Ivanom Reitmanom, uz bitno osvježenje priče. To što se nastavak zove „Trojke“ (Triples), nije bez vraga, u radnju priče ovaj se put uključuje treći blizanacMožda film „Blizanci“ (Twins 1988.) nije film kojeg će se publika prvo sjetiti kad pomisli na Arnolda Scwarzeneggera i Dannyja DeVita, ali njih dvojica ga se sigurno rado sjećaju jer je ta komedija vjerojatno njihov najbolji poslovni potez u karijeri.


Naime, obojica su umjesto fiksnog honorara pristali na rizik i potpisali ugovor da njima ide 20 posto od zarade na kino blagajnama. Film koji je koštao 18 milijuna dolara postao je neočekivani masivni kino hit i zaradio preko 200 milijuna dolara što je rezultiralo najvećom zaradom u karijeri obojice glumaca. Treba imati na umu da je to bilo prije 33 godine, tada je 20 milijuna dolara vrijedilo kao danas 45 ako se računa inflacija.


Čudo je da priča o neobičnim blizancima kao rezultatu medicinskog eksperimenta u cilju „proizvodnje“ savršenog djeteta od kojih je jedno bilo neželjeno i ispalo krivo (DeVito), već prije nije dobilo nastavak, no prema posljednjim informacijama, nastavak će se snimati s originalnim glumcima i originalnim redateljem Ivanom Reitmanom, uz bitno osvježenje priče. To što se nastavak zove „Trojke“ (Triples), nije bez vraga, u radnju priče ovaj se put uključuje treći blizanac. Sasvim prigodno i on je sasvim različit od svoje braće jer je crn. U ovu ulogu uskočio je komičar Tracy Morgan.
Inače, Universal je još 2012. najavio ovaj nastavak, tada je treći blizanac trebao biti Eddy Murphy, no nije se ostvarilo. Još 2018. Schwazenegger je objavio da je scenarij finiširan i da je Murphy i dalje vezan uz projekt. Na kraju je Murphy otpao jer je nakon usojeha „Coming 2 America“, bio pretrpan ponudama i obvezama.


Svojevrsno je iznenađenje što će režiju ponovno potpisati  Ivan Reitman, veteran koji je svoj posljednji film snimio još 2014., podcijenjenu sportsku dramu „Draft Day“ s Kevinom Costnerom u glavnoj ulozi. Reitman se u međuvremenu posvetio produkciji, čak je i nastavak svog velikog hita „Istjerivači duhova“ prepustio svom vrlo talentiranom sinu Jasonu (Juno, Up In The Air, Young Adult).


Nije bio posebno zainteresiran da se vrati režiranju, ali kaže da ga je nagovorio upravo Schwarzenegger podsjetivši ga kako su se dobro zabavljali kad su snimali prvi film.


„Zbog scenarija, treba nam zima i pretpostavljam da ćemo vjerojatno snimati u Bostonu. Izgleda sjajno i ima planine u blizini te ima dobru poreznu politiku. Mi se ovim filmom bavimo kao nezavisni i želimo zadržati niske troškove. U „Blizancima“ nam je jako dobro uspjelo, ne vidim razlog da to ne učinimo ponovno ” – najavio je Reitman za Deadline i izrazio nadu da će snimanje započeti u siječnju naredne godine.


Podsjetimo se kako je to izgledalo prvi put: