Zvijezde u Istri

Rovinj “glumi” talijanski gradić: Bili smo na setu snimanja nastavka akcijske komedije

Ivana Kocijan

Foto Nel Pavletić / PIXSELL

Foto Nel Pavletić / PIXSELLROVINJ U Rovinju je u punom jeku snimanje nastavka američke akcijske komedije »Čuvaj me s leđa« s holivudskim zvijezdama Ryanom Reynoldsom, Samuelom L. Jacksonom i Salmom Hayek u glavnim ulogama. Najveća zvijezda, Samuel L. Jackson, prve kadrove jučer do podne snimao je uvali Valdibora gdje mu se pridružio Ryan Reynolds. Salma Hayek jučer nije viđena na setu, ali jest jedna mlađa djevojka koja podsjeća na Salmu pa je moguće da je riječ o njezinoj dublerici. Prava Salma navodno je bila na jahti Rarita Ryana Reynoldsa. Zadaću je ispunio i Rovinj, koji je savršeno »odglumio« talijanski grad u kojem se odvija radnja.


Snimanje je jučer počelo oko 10 sati i odvijalo se na dvjema lokacijama, osim Valdibore to je bila obala Pino Budicin. Obje lokacije bile su ograđene za potreba snimanja, a glumci zaštićeni od pogleda znatiželjnika. Međutim, građani Rovinja nisu pokazivali veći interes da se pokažu blizu seta, tako da veće gužve oko zaštitnih traka nije bilo.


Snimanje filma u kojem Istra glumi Amalfijsku obalu, započelo je u petak, a glavne glumačke zvijezde u Rovinj su stigle u subotu. Već dan kasnije 70-godišnji Jackson na Instagramu je objavio nekoliko fotografija Rovinja, koliko se može zaključiti po kutu snimanja, snimljenih iz novog hotela Park, i komentar »Ova lokacija izgleda obećavajuće. Hrvatska je lijepa na prvi pogled«. Usto, 52-godišnja Salma Hayek na istoj društvenoj mreži objavila njihovu zajedničku fotografiju snimljenu u Ulici svetog Križa i napisala: »Stigli smo na novu magičnu lokaciju«. Kako saznajemo, tri velike holivudske zvijezde preksinoć su večerale u jednom u rovinjskom restoranu i pritom se fotografirale s njegovim osobljem. Rovinj za sada nije objavljivao samo Ryan Reynolds, što je šteta jer on na Instagramu ima gotovo 30 milijuna pratitelja, odnosno otprilike dvostruko više nego Hayek i Jackson zajedno. Korist od njihovog »instagramiranja« nije samo u tome što Hrvati vole kad se njihovu zemlju i gradove okolo hvali. Ovo je, naime, velika reklama za turizam jer, primjerice, objavu Salme Hayek i Samuela L. Jacksona u rovinjskoj uličici »lajkalo« je gotovo 250 tisuća ljudi, što znači da ju je vidjelo vjerojatno i više od milijun.
Inače, film koji u originalu nosi naslov »The Hitman’s Wife’s Bodyguard« snimat će se i u Zagrebu početkom sljedećeg mjeseca.


Režiju filma koji u kina dolazi sljedeće godine, potpisuje Patrick Hughes koji je režirao i prethodni film, dok scenarij potpisuju Brandon i Phillip Murphy. Osim glavnog glumačkog trojca, u nastavku hit filma iz 2017. godine koji je unatoč relativno lošim kritikama, oduševio publiku i na kinoblagajnama širom svijeta zaradio više od 180 milijuna dolara, glumit će i novopridošle zvijezde Antonio Banderas, Morgan Freeman, Frank Grillo i Tom Hopper te Richard E. Grant koji će reprizirati ulogu iz prvog dijela.


Osim u Lijepoj Našoj, film će se snimati u Italiji, Bugarskoj i Velikoj Britaniji gdje su snimljeni prvi kadrovi filma.