Sasvim drugačija verzija

ROCKETMAN Rusi iz filma o Eltonu Johnu izrezali sve gay scene i promijenili kraj

P. N.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Konzervativna Rusija ima zakone anti-gay propagande kojima zabranjuju gay seks scene u kinematografiji od 2013. godineU ruskoj verziji biografskog filma Elton John Rocketman navodno su izrezane sve gay scene.


Svako prikazivanje muškaraca koji se ljube ili izvode seksualne scene u filmu, uklonjeno je, tvrdi jedan ruski novinar koji je gledao film.


Iz filma je maknuto pet minuta izvođenja iz izvorne verzije, rekao je filmski kritičar Anton Dolin.
Konzervativna Rusija ima zakone anti-gay propagande kojima zabranjuju gay seks scene u kinematografiji od 2013. godine.


Neki od filmova koji se odnose na uzimanje droge također su uklonjeni, prenosi Daily Mail.


Dolin je kazao kako su ključni dijelovi filma bili cenzurirani, a čak je i završni naslov promijenjen kako bi udovoljio strogim pravilima zemlje.


U ruskoj verziji tekst i fotografija na kraju, koji se odnose na Eltona koji živi sa svojim suprugom Davidom Furnishom i odgajaju njihova dva sina, Zacharyja i Elijaha, su izrezani.


Umjesto toga, montirani film kaže da je osnovao zakladu za AIDS i nastavlja raditi sa svojim glazbenim partnerom Berniejem Taupinom.


„Sve scene s ljubljenjem, seksom i oralnim seksom između muškaraca su izrezane. Najgora stvar je što je konačni tekst uklonjen iz filma“, napisao je Dolin na Facebooku.


„Film je trajao samo pet minuta manje, ali je vrlo primjetno. Radi se o principijelnih pet minuta, vrlo važnih za umjetničke svrhe“, dodao je.