novi krimić

Redatelji “Avengersa” braća Russo predstavili film o vojnom veteranu koji pljačka banke

Tihomir Ivka

„Cherry“ je klasičan krimić po istoimenom romanu Nicoa Walkera. Walker je bio vojni bolničar koji je u Iraku prošao preko 250 borbenih misija. Po povratku u SAD razvija PTSP i pokušava svoje probleme riješiti drogom. Navlači se na heroin i da bi financirao svoju ovisnost počinje pljačkati bankeRedateljski par braća Russo koji stoji iza „Avengers: Endgame“, filma s najvećom zaradom u povijesti od 2,8 milijardi dolara, objavili su teaser svog novog filma „Cherry“ u objavi na Twitteru.


Film je krupan odmak od pravca kojom se njihova karijera kretala. Naime, braća su se specijalizirala za snimanje visokobudžetnih blockbustera o superjunacima iz Marvelovog svijeta stripova. Mora se priznati, išlo im je sjajno, svaki od tih filmova, “Captain America: The Winter Soldier” (2014), “Captain America: Civil War” (2016), “Avengers: Infinity War” (2018) i spomenuti “Engame” bili su masivni hitovi i studijima donijeli golemu zaradu.


Cherry“ je druga priča. Glavni glumac je bio siguran izbor za njih. Toma Hollanda, kao filmskog Spider-Mana su dobro upoznali jer je glumio i u “Captainu Americi” i u “Avengersima”, a i za razliku od njih, Holland je u formi što se tiče ozbiljnih drama, spomenimo samo „Edge Of Winter“, „Pilgrimage“, „The Current War“, i osobito neo-noir film „The Devil All The Time“, gdje se Holland sjajno nosi u glavnoj ulozi.
Uglavnom, „Cherry“ je klasičan krimić po istoimenom romanu Nicoa Walkera. Walker je bio vojni bolničar koji je u Iraku prošao preko 250 borbenih misija. Po povratku u SAD razvija PTSP i pokušava svoje probleme riješiti drogom. Navlači se na heroin i da bi financirao svoju ovisnost počinje pljačkati banke. Učinio je to ravno deset puta u par mjeseci dok nije uhvaćen i osuđen na 11 godina zatvora.


Detalja o tome je li film vjerna preslika romana o istinitoj sudbini jednog čovjeka, nema, no sad su braća Russo barem pustila teaser, odnosno kratki trailer filma preko Twittera.


Uz Hollanda nastupaju, Ciara Bravo, Jack Reynor, Michael Rispoli, Forrest Goodluck, i dva mlada glumca slavnih prezimena. Jeff Wahlberg je rođak Marka Wahlberga, a Michael Gandolfini sin pokojnog Jamesa, najpoznatijeg po nezaboravnoj ulozi Tonyja Soprana.


Film barem zasad ne ide u kina, već će premijerno biti prikazan Appleovoj TV+ platformi 12. ožujka ove godine.