Damien Chazelle

Redatelj “Whiplasha” i “La La Landa”, okupio impresivnu glumačku postavu za svoj novi film “Babylon”

T.I.

Foto: Wikimedia Commons/Reuters

Foto: Wikimedia Commons/Reuters

Brad Pitt, Margot Robbie, Max Minghella, Lukas Haas, Eric Roberts, Flea, Samara Weaving, samo su neka imena iz novog Chazelleovog filma o Hollywoodu smještenog u vrijeme početaka zvučnog filmaDamien Chazelle, jedan od najpotentnijih američkih redatelja mlade generacije snima novi film „Babylon“ za koji je sam napisao i scenarij. O radnji se zna vrlo malo, poznata je samo tema  – riječ je filmu o Hollywoodu, smještenom u vrijeme kad je zvučni film zamijenio nijemi.


U filmu glumi velik broj glumaca s hollywoodske A-liste. već otprije se zna da glavne uloge nose Brad Pitt i Margot Robbie, a u uz njih Diego Calva, Jovan Adepo i Li Jun Li, dok je ovih dana dodano još više poznatih i manje poznatih imena: Max Minghella, Samara Weaving, Rory Scovel, Lukas Haas, Eric Roberts, P.J. Byrne, Damon Gupton i basist Red Hot Chili Peppersa Flea kojem ovo nije prvi izlet na film.


Ovakav dojmljiv ansambl ne čudi s obzirom na dosadašnju reputaciju i „nepogrešnu“ kratku filmografiju Damiena Chazellea. Njegov cjelovečernji debi „Whiplash“  iz 2014. je jedan od najboljih glazbenih filmova ikad, „La La Land“ je mjuzikl koji je opravdano dominirao dodjelom nagrada Oscara 2017. s čak 14 nominacija i 6 osvojenih kipića među kojima je i onaj za najbolju režiju.
Na kraju, njegov „The First Man“ o prvom čovjeku na Mjesecu Neilu Armstrongu kontemplativna je drama s filozofskim aspiracijama, komad filmske umjetnosti kojeg su više voljeli kritičari nego publika.


Uz ovakav niz, s nestrpljenjem se očekuje novo djelo 36-godišnjeg  Chazellea, koje bi u kina trebalo doći u božićno vrijeme naredne godine.