Iščekivani biografski film

Pri kraju snimanje filma o Elvisu na kojem se Tom Hanks zarazio koronom i morao obrijati glavu

Visoke ambicije filma prije svega potvrđuje angažman Toma Hanksa u ulozi Elvisovog managera pukovnika Toma Parkera, a kad je Hanks u blizini, onda su brujanja o mogućim nominacijama za Oscara i prije negoli film zgotovlje, prilično glasnaMeđu najočekivanije filmove u 2021. godini svakako spada visokobudžetna biografska drama o Elvisu Presleyu čije snimanje u Australiji je pri kraju nakon prekida zbog pandemije koronavirusa. Zvat će se jednostavno “Elvis“.


Zašto se film o Elvisu ne snima, recimo u njegovom Memphisu, već na sjeveroistoku Australije, u državi Queensland, jasno je. Proslavljeni redatelj Baz Luhrman je naime Australac, film je američko-australska koprodukcija, pa nije teško pronaći logiku.


Visoke ambicije filma prije svega potvrđuje angažman Toma Hanksa u ulozi Elvisovog menadžera pukovnika Toma Parkera, a kad je Hanks u blizini, onda su brujanja o mogućim nominacijama za Oscara i prije negoli film snimljen, prilično glasna. Luhrman ima iskustva s glazbenim filmovima, njegov mjuzikl „Moulin Rouge!“ nominiran je Oscara za najbolji film, Hanks je miljenik Akademije, a ako je relativno nepoznati Rami Malek dobio Oscara za ulogu Freddyja Mercurya u konceptualno sličnom „Bohemian Rhapsody“, zašto se klubu nominiranih ne bi približio i Austin Butler, mladi glumac kojeg smo bolje upoznali u TarantinovomOnce Upon A Time In Hollywood“? Butler nije bio jedina opcija, za ulogu su se natjecali i Ansel Elgort, Miles Teller, Aaron Taylor-Johnson i jedna od najvećih pop zvijezda sadašnjice Harry Styles, no Butler je dobio rolu, sigurno ne (samo) na lijepe oči.
Što se tiče radnje, poznato je da se vrti oko 20 godina bliskog odnosa Elvisa sa svojim menadžerom Tomom Parkerom, kontroverznim likom mutne prošlosti zbog koje Elvis u svojoj karijeri nikad nije nastupio izvan granica SAD-a.


Snimanje filma o Elvisu početkom prošle godine nije počelo najsretnije, jer je upravo tamo Tom Hanks zajedno sa svojom suprugom pokupio virus korone pa je snimanje prekinuto. Sad je sve u redu, Luhrman javlja sa snimanja da se radi punom parom i film će u kinima biti 5. studenog, a simultano i na TV striming platformi HBO Max.


Osim što se zarazio Tom Hanks je morao podnijeti još jednu žrtvu. Da bi uvjerljivo odigrao ulogu Elvisovog managera, morao je obrijati glavu. Kako to izgleda pogledajte u videu u nastavku iz javljanja Toma Hanksa iz Australije u „The Graham Norton Show“.