znanstvenofantastična crna komedija

Pred kraj godine Leonardo DiCaprio se ukazuje na filmskom platnu po tek drugi put u posljednjih šest godina

T.I.

Foto: Netflix

Foto: Netflix

Na velikom platnu i putem Netflixa ćemo ovog atraktivnog glumca ponovno imati prilike gledati ove godine u filmu „Don't Look Up“, znanstvenofantastičnoj crnoj komediji gdje u glavnoj ulozi nastupa uz Jennifer LawrenceJedan od najcjenjenijih glumaca srednje generacije Leonardo DiCaprio pomno bira uloge. Zapravo, uz uvijek tajnovitog i mističnog Daniela Day Lewisa moglo bi se reći da je DiCaprio glumac iz prve holivudske lige kojeg na filmu ili televizijskim serijama gledamo najrjeđe.


Toj tvrdnji u prilog ide recentna filmografija. Naime, od 2015. i upečatljivog nastupa u Inarrituvom filmu „The Revenant“ za koji je zaradio i prvog Oscara za najbolju mušku ulogu, DiCaprio je do danas zabilježio samo jednu filmsku ulogu, onu u Tarnatinovom „Bilo jednom u Hollywoodu“ 2019. godine. Što je radio u međuvremenu? Uzimao vrijeme za sebe, bio narator u dokumentarnim filmovima s ekološkom tematikom i bavio se tu i tamo i uglavnom neuspješno poslovima filmske produkcije.


Na velikom platnu i putem Netflixa ćemo ovog atraktivnog glumca ponovno imati prilike gledati ove godine u filmu „Don’t Look Up“, znanstvenofantastičnoj crnoj komediji gdje u glavnoj ulozi nastupa uz Jennifer Lawrence. Njih dvoje su filmu nisko rangirani astronomi koji putem medijske turneje pokušavaju upozoriti čovječanstvo na asteroid koji će uništiti Zemlju.
Iako je film završen još prošle godine, tek danas je objavljen prvi teaser kojeg možete pogledati u nastavku.


Film je napisao, producirao i režirao Adam McKay, čovjek koji je tijekom 90-ih bio glavni scenarist dugovječnog iščašenog humorističkog komičnog serijala NBC-a Saturday Night Live. U ovom mileniju počinje režirati filmske komedije. Od 2004. do 2015. režirao je ili napisao osam filmova u kojim je isključivo Will Ferrell glumio glavne uloge, između ostalog i kino hitove „Step Brothers“ i „The Other Guys“. Prvi „ozbiljan“ film (i bez Ferrella) bio je briljantni „The Big Short“, a onda i ništa manje upečatljiva politička crna komedija „Vice“ gdje je u oba slučaja Christian Bale nosio glavne uloge.


Njegova dobra reputacija očito je privukla DiCaprija, ali i veći broj glumaca od formata u sporednim ulogama. Spomenimo samo slavnu Meryl Streep, Cate Blanchett, Jonaha Hilla, oskarovca Marka Rylancea,  Rona Perlmana i Chrisa Evansa, između ostalih. Ako je suditi po medijskim naoisima, i DiCaprio i Lawrence su imali dobru motivaciju za nastup u filmu, jer je DiCaprio navodno primio 30 milijuna dolara honorara, a Lawrence 25.


Film se trebao pojaviti pred gledateljima još 2020.kad je zgotovljen, ali je zbog pandemije njegova premijera odgađana. Sad se zna točan datum. U američka kina će film 10. prosinca, a onda dva tjedna kasnije i na striming preko Netflixa.