Viggo Mortensen u glavnoj roli

Pogledajte prvi trailer filma kojim se slavni David Cronenberg vraća “body hororu” nakon dva desetljeća

T.I.

Uz Mortensena u filmu nastupaju i dvije ženske glumačke zvijezde Kristen Stewart i Francuskinja Lea Seydoux koju iz prošle godine pamtimo po ulogama u „The French Dispatch“ Wesa Andersona i posljednjeg Bonda „No Time To Die“Kanadski redatelj David Cronenberg napravio je ime u svijetu filma tijekom 70-ih i 80-ih snimajući inventivne filmove strave i užasa, stvarajući nove žanrove poput „body horrora“ u kojem ljudsko tijelo iz raznih razloga poprima groteksne oblike zbog mutacije, raspadanja, fizičkog nasilja, bolesti, i dižući na novu razinu podžanr sci-fi horrora s naslovima poput „Shivers“ iz 1975. „Scanners“ (kod nas preveden kao „Moć razaranja“), iz 1981. godine, „Videodrome“ iz 1983. i „The Fly“ iz 1986.


U 90-ima se uspješno okrenuo psihološkim trilerima za nešto širu publiku, pa je snimio kontroverzni „Crash“, a kasnije se etablirao kao jedan od najboljih redatelja današnjice sa sjajnim filmovima poput „A History Of Violence“ (2005.), Eastern Promises (2011.) i „A Dangerous Method“ iz 2011., između ostalih.


U sva tri nabrojana filma glavnu je ulogu nosio Viggo Mortensen kojeg na velikom ekranu zapravo gotovo da nismo vidjeli u posljednje četiri godine nakon velikog hita „Green Book“ koji mu je donio i nominaciju za Oscara za najboljeg glavnog glumca. U međuvremenu je snimio tek film „Falling“ gdje se prvi put uhvatio i režije, ali tu obiteljsku dramu rijetko je tko vidio jer je potonula na kino blagajnama tik pred početak pandemije korona virusa.
Sad Cronenberg i Mortnesen ponovno surađuju u novom filmu „Crimes Of The Future“ koji označava Cronenbergov povratak sci-fi hororima nakon više dva desetljeća, jer je posljednji takav, „eXistenZ“, snimio 1999. godine.  Zanimljivo, ovo je drugi film istog naslova u Cronenbergocoj filmografiji, ali nije remake prvog filma iz 1970. godine.


Iz prvog trailera za film možemo vidjeti što je Cronenberg ovaj put smislio. U svakom slučaju, nije riječ o niskobudžetnom pokušaju da se zaradi novac na ljubiteljima horora, već film s višim umjetničkim pretenzijama s obzirom da se zna da je film uvršten u službenu selekciju za Zlatnu palmu ovogodišnjeg filmskog festivala u Cannesu.


Uz Mortensena u filmu nastupaju i dvije ženske glumačke zvijezde Kristen Stewart i Francuskinja Lea Seydoux koju iz prošle godine pamtimo po ulogama u „The French Dispatch“ Wesa Andersona i posljednjeg Bonda „No Time To Die“.


Film će svoje kino putovanje početi 25. svibnja u Francuskoj, a u srpnju u Sjedinjenim državama, pa ga negdje u to vrijeme treba očekivati i u domaćim kinima.