The Beatles: Get Back

Paul McCartney o raspadu Beatlesa: “Ovaj film dokazuje da ja nisam bio kriv za to!”

S.M.

Foto: DarkmoonArt_de (Pixabay)

Foto: DarkmoonArt_de (Pixabay)

O dokumentarcu se oglasio McCartney koji je zaključio da film dokazuje njegovu nevinost po pitanju raspada kultnog benda.Nadolazeći dokumentarac o legendarnim Beatlesima, “The Beatles: Get Back”, prikazat će stvaranje albuma “Let It Be” iz sedamdesetih. Riječ je o svojevrsom remakeu britanskog dokumentarca istog imena koji je pratio grupu tijekom snimanja i uvježbavanja pjesma za spomenuti album.


Originalni film je nastajao tijekom 1969. godine, a uključio je i nenajavljeni koncert na krovu što je ostalo upisano u povijest kao posljednji javni nastup Beatlesa. Sami album “Let it Be” je objavljen u svibnju 1970. godine i kao što je svima poznato, ostao zadnje originalno izdanje Beatlesa.


Novi dokumentarni film u režiji Petera Jacksona, čini se, ima već jednog obožavatelja.
O dokumentarcu se oglasio Paul McCartney koji je zaključio da film dokazuje njegovu nevinost po pitanju raspada kultnog benda.


U originalnom filmu “Let It Be”, imamo scenu kada se McCartney suočava s Georgom Harrisonom oko njegovog načina sviranja gitare u jednoj od pjesama. U Jacksonovoj verziji, snimka se ponovno editirala, a McCartney vjeruje da upravo ta snimka sada bolje pokazuje kulturu benda iz tog vremena.


“To je bilo tako afirmativno za mene jer pokazuje da je moja glavna uspomena na Beatlese radost i talent”, kazao je McCartney.


Ultimate Classic Rock prenosi da nove scene u filmu uključuju i nekoliko vedrih trenutaka. U jednom trenutku McCartney i Lennon izvode “Two of Us” glumeći da su ventrilokvisti.


“Snimka je dokaz. Vjerovao sam tamnoj strani raspada Beatlesa i mislio da sam ja kriv. Znao sam da nisam, ali lako je početi tako misliti kada je klima takva. No, negdje u pozadini, uvijek je postojala misao da nisam takav, ali trebao mi je dokaz. Postoji savršena fotografija koju je napravila Linda, što je i moja najdraža, kada John i ja radimo na pjesmi i pritom sjajimo od sreće. Ova snimka je ista. Svih nas četvero se odlično zabavljalo”, kazao je McCartney.


Već je naglasio kako mu je novi dokumentarac dao bolju perspektivu o silaznoj putanji benda.


Film će u javnost iduće godine, iako je trebao ove ali je sve otkazano zbog pandemije koronavirusa.