Uspon Skywalkera

Novi “Ratovi zvijezda” već u prvoj večeri prikazivanja zaradili preko 40 milijuna dolara

Hina

Reuters

ReutersDugo očekivani film »Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera« zaradio je 40 milijuna dolara od prodaje karata u SAD-u i Kanadi prve večeri prikazivanja, što je peto najbolje otvaranje u povijesti filma, priopćila je tvrtka Walt Disney u petak.


Obožavatelji filmskog serijala dugog 42 godine napunili su kina u četvrtak navečer kako bi pogledali završetak priče o Ratovima zvijezda.


Na međunarodnim tržištima »Uspon Skywalkera» donio je dodatnih 59,1 millijuna dolara, navodi Disney.
Međutim, zadnji film poznate franšize zaradio je, međutim, manje od prethodna dva nastavka – »Buđenje sile« iz 2015. je u noći otvaranja u Sjevernoj Americi ostvario zaradu od 57 milijuna dolara, dok je »Posljednji Jedi« iz 2017. zaradio 45 milijuna dolara.


Film koji je režirao J.J. Abrams reklamiran je kao posljednja epizoda svemirske sage koju je 1977. započeo George Lucas i u čijem je središtu mladi junak nazvan Luke Skywalker.»Uspon Skywalkera» podijelio je kritičare, ali je Disney priopćio da su ga obožavatelji dobro prihvatili. Kako navodi tvrtka, 86 posto gledatelja pozitivno je ocijenilo film na portalu Rotten Tomatoes.