Program u svibnju

Novi kino kustos u Art-kinu je Robert Ferlin. Odabrao je za vas jedan zaista kultni film

Portal Novilist.hr

Foto Art-kino Croatia

Foto Art-kino CroatiaRIJEKA Svibanj ima novog kino kustosa, i to ni više ni manje nego „radijski glas 2019. godine“ – omiljenog voditelja i novinara Radija Rijeka – Roberta Ferlina! Poznati je novinar, u eteru prisutan gotovo trideset godina, za publiku Art-kina odabrao biografsku dramu Dobro jutro, Vijetname Barryja Levinsona s legendarnim Robinom Williamsom u glavnoj ulozi.


Svibanjski Kino kustos zakazan je za utorak, 28. svibnja u 20 sati, a projekciji filma prethodi kratak uvod kustosa Ferlina u kojem će poznati novinar publici otkriti zašto je odabrao upravo Dobro jutro, Vijetname.


U središtu radnje nalazi se komični radijski voditelj (Robin Williams) koji je poslan u Vijetnam kako bi putem svoje radijske emisije u živote vojnika unio malo radosti i smijeha. No sloboda koju si u svom eteru dozvoljava, ne odgovara nadređenima koji ga optužuju za nepoštene namjere.
Film je baziran na stvarnim iskustvima jednog radijskog voditelja u Vijetnamu, a Williams je za svoju ulogu osvojio Zlatni globus i nominaciju za Oscara.Kino kustos program je Art-kina u sklopu kojeg osoba iz javnog života preuzima ulogu kustosa filmskog programa i široj javnosti predstavlja film kojeg osobno smatra iznimno značajnim ili važnim za pogledati.


Ideja inspiraciju crpi iz vječitih top-lista – nabrajanja najboljih filmova svih vremena, kao i zadiranja u kućnu filmsku zbirku kustosa. Odabrani film ne mora nužno biti i omiljen film kustosa, ali definitivno mora biti film kojeg bi sa sobom ponio na pusti otok ili za kojeg smatra da vrijedi na način da ga svi trebaju pogledati bar jedanput.


To je djelo kojim kustos, kao istraživač i čuvar filmske baštine, u datom trenutku želi njegovim izlaganjem iz publike izmamiti određene osjećaje i promišljanja.


Ulaznice za premijeru mogu se rezervirati putem e-pošte ([email protected]), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana od 16:00 do 20:30 sati ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.