Mjuzikl i komedija

Nova “Pepeljuga” ima snažnu glumačku postavu: Kraj Camile Cabello, stajat će i Pierce Brosnan

P. N.

FOTO/Reuters

FOTO/Reuters

Iza filma stoji redatelj Kay Cannon, a naslovnu će ulogu imati mlada pjevačica Camila Cabello.Sony će objaviti novu verziju popularne “Pepeljuge” u veljači iduće godine, prenosi INSIDER. Ova će verzija kultne Disneyjeve priče zasjati u obliku komedije i mjuzikla, a glumačka postava broji i neka vrlo popularna imena. 


Iza filma stoji redatelj Kay Cannon, a naslovnu će ulogu imati mlada pjevačica Camila Cabello. Iako se pojavila u nekoliko serija, ovo će joj biti prva velika filmska uloga. Publika ju poznaje po mnoštvu glazbenih hitova, a prije nego se probila solo karijerom, pjevala je u bendu Fifth Harmony.


Legendarnu vilinsku kumu Pepeljuge, utjelovit će Billy Porter. Glumac s Broadwayja i zvijezda “Pose”, osim što ima zavidnu glumačku i kazališnu karijeru, poznat je po svojim originalnim modnim istupima. Neobičnim kombinacijama pomiče rodne granice i stvara put za mnoštvo raznolikosti u Hollywoodu. 
Idina Menzel će se pronaći u ulozi zločeste maćehe. Put prema slavi je pronašla ulogom Maureen u originalnoj postavi mjuzikla “Rent” koji joj je osigurao uspješnu karijeru na Broadwayju. Kasnije je oduševila ulogom Elphabe u “Wicked”, a zbog ekranizacije mjuzikla “Rent” odradila je prijelaz u filmsku industriju. Poznata je i po tome što daje glas Elsi u Disneyjevom “Snježnom kraljevstvu”.


Uloga princa Roberta otišla je u ruke glumca Nicholasa Galitzinea, kojeg smo upoznali u Netflixovoj “Chambers”. Mladom će glumcu ovo biti prva velika filmska uloga, iako se prethodno pronašao u “The Beat Beneath My Feet” uz pokojnog Lukea Perryja te u romantičnoj komediji “High Strung”. 


Njegov će oca u “Pepeljugi” tumačiti dobro nam poznati Pierce Brosnan. Kraljicu Beatrice će utjeloviti Minnie Driver, dok će Maddie Baillio i Charlotte Spencer postati zločeste polusestre, Anastasia i Drizella. 


Miševe kojih se rado sjećamo iz animiranih verzija, utjelovit će Romesh Ranganathan, James Corden i John Mulaney.