Novi krimić

“No Sudden Move” Stevena Soderbergha nakon premijere na Tribeca festivalu stiže na HBO Max 1. srpnja

T.I.

Jučer je objavljen i trailer iz kojeg se nazire da je riječ o kompleksnom krimiću sa nizom poznatih glumačkih imena. Među ostalima, tu su Soderbergov česti suradnik Benicio Del Torro, Don Cheadle, David Harbour, Jon Hamm, Amy Seimetz, Brendan Fraser, Kieran Culkin i Ray LiottaJedna od najatraktivnijih svjetskih premijera na nadolazećem Tribeca filmskom festivalu u New Yorku svakako će biti ona filma „No Sudden Move“, jednog od najintrigantnijih i ujedno najradišnijih holivudskih redatelja našeg doba – Stevena Soderbergha.


Ako računamo njegovu filmsku biografiju Che Guevare u dva dijela kao dva filma „No Sudden Move“ je 31. Soderberghov  cjelovečernji film, što će reći da je od briljantnog debija „Seks, laži i videotrake“ iz 1989. režirao u prosjeku jedan film godišnje što je čak i za Woodyja Allena prejak ritam. Imao je Soderbergh i prosječnih naslova, no ipak više sjajnih i(li) vrhunskih ostvarenja; „Erin Brokovich“, „Traffic“, „Ocean’s Eleven“, „Contagion“, „Side Effects“, „High Flying Bird“…, da spomenemo samo neke.


„No Sudden Move“ smješten je u 1955. godinu u Detroitu, prati skupinu sitnih kriminalaca koji su angažirani za dobar novac da ukradu jedan dokument, što se činilo laganim poslom. Kad im plan  pođe naopako i upadnu u stupicu, potraga za tim tko ih je unajmio – i s kojom krajnjom svrhom – provlači ih kroz sve sive zone rasno podijeljenog grada koji se naglo mijenja.
Jučer je objavljen i trailer iz kojeg se nazire da je riječ o kompleksnom krimiću sa nizom poznatih glumačkih imena. Među ostalima, tu su Soderbergov česti suradnik Benicio Del Torro, Don Cheadle, David Harbour, Jon Hamm, Amy Seimetz, Brendan Fraser, Kieran Culkin i Ray Liotta.


Nakon filmskog festivala Tribeca, film će pred gledatelje 1. srpnja, uz kino distribuciju i na male ekrane preko HBO Maxa.