Skupa akvizicija

Netflix kupio dokumentarni film o životu Kanye Westa za paprenih 30 milijuna dolara

T.I.

Foto: Flickr/Jason Persse

Foto: Flickr/Jason Persse

West je imao nesumnjivo zanimljivu životnu priču, i kad se kao nepoznati glazbenik probijao s ulica Chicaga i kad je stigao do vrhova top lista i slave. Nije ga zadovoljavao samo uspjeh na glazbenoj sceni, dokumentarac prati i njegove druge poslovne poduhvateZa dokumentarni film o životu repera, modnog dizajnera, političara, playboya i celebrityja Kanyea Westa. kojem se još ne zna naziv, Netflix je odriješio kesu i navodno kupio za 30 milijuna dolara. Koliko je poznato, riječ je o materijalu koji je West skupljao i snimao gotovo 20 godina kroz sve faze njegovih karijera. Drugim riječima, to je Westova životna priča, kroz kameru dvojca Clarencea “Coodie” Simmonsa i Chikea Ozaha koji su snimili Westov prvi spot „Through the Wire“ 2004. godine i otad im se životi isprepliću.


Film se neće fokusirati samo na odnos između njih trojice, već će istaknuti Westov put od nule do jednog od najcjenjenijih američkih glazbenika, njegov položaj u politici, duboko osobne trenutke uključujući tu i tugovanje zbog smrti njegove majke, Donde West.


West je imao nesumnjivo zanimljivu životnu priču, i kad se kao nepoznati glazbenik probijao s ulica Chicaga i kad je stigao do vrhova top lista i slave. Nije ga zadovoljavao samo uspjeh na glazbenoj sceni, dokumentarac prati i njegove druge poslovne poduhvate od kojih su neki, kao modna linija Yezzy, doživjele vrlo velik publicitet, a onda i uspjeh.
Njegovoj popularnosti nije odmogao ni medijski bjesomučno eksploatirani brak s Kim Kardashian. Isto tako, u očima javnosti kad je glazba sasvim pala u drugi plan, njegova javna prisutnost u posljednje vrijeme održavana je povezanošću s bivšim predsjednikom SAD-a Donaldom Trumpom, pa na kraju i njegovom kontroverznom i posve neuspješnom predsjedničkom kandidaturom na prošlim izborima kao nezavisnog kandidata.


Spomenuti redateljski dvojac “Coodie” Simmons i Chike Ozaha imaju iskustva s dokumentarnim filmom, snimili su dva sportska: „Benji“ o mladoj čikaškoj košarkaškoj nadi Benu Wilsonu ubijenoj 1984. kad je imao 17 godina starosti, snimljen u okviru ESPN-ovog serijala „30 for 30“ koji se u zadnjih mjeseci vrti na HTV-u, te „A Kid From Coney Island“ o bivšem NBA igraču Stephonu Marburyju iz 2019. godine.


Billboard saznaje da će dokumentarni film o Kanye Westu imati nekoliko nastavaka i da će na Netflixu biti emitiran potkraj godine.