Box Office

Neesonov “The Marksman” najgledaniji u američkim kinima s jednom od najnižih zarada u modernoj povijesti

T.I.

„The Marksman“ se pridružio filmu „Honest Thief“, još jednom s Neesonom u glavnoj ulozi, i „The War With Grandpa“ Roberta de Nira u konkurenciji filmova koji su najmanje zaradili u modernoj američkoj kino povijesti preko vikenda, ali su ipak uspjeli zasjesti na prvo mjesto box officeaKoliko su vremena teška za filmsku industriju u vrijeme pandemije, dobro ilustrira slučaj filma „Wonder Woman 1984“ drugi film iz franšize o superjunakinji iz svijeta stripa DC Comicsa. Riječ je o najvećem svjetskom kino hitu iz božićnog razdoblja, doba godine kad filmski studiji obično zarađuju veliki novac i ciljano izbacuju blockbustere u kino distribuciju.


Pa ipak, u ovim uvjetima i s tri tjedna zaredom na prvom mjestu box officea, „WW 84“ je podbačaj. Cijena njegove produkcije je iznosila 200 milijuna dolara, a zaradio je tek 35 milijuna na tržištu SAD-a i Kanade. Sliku je malo popravio ostatak svijeta sa 105 milijuna zarade, ali sve zbrojeno je otprilike za 60 milijuna manje od uloženog. Film je simultano prikazan i na Warnerovoj TV platformi HBO max, ali teško je procijeniti što to znači u financijskom smislu.


Nakon tri vikenda na prvom mjestu na američkom box officeu „WW84“ prepustila je mjesto filmu „The Marksman“, akcijskom trileru s kraljem „akcića“ Liamom Neesonom u glavnoj ulozi. Film je debitirao ovaj vikend sa skromnih 3,2 milijuna dolara prodanih karata u SAD-u, ali dovoljnih za prvo mjesto.
„The Marksman“ je priča o rančeru i umirovljenom marincu iz Arizone koji pomaže dječaku da pobjegne iz ralja meksičkog narko kartela.


Kako navodi Reuters, „The Marksman“ se pridružio filmu „Honest Thief“, još jednom s Neesonom u glavnoj ulozi, i „The War With GrandpaRoberta de Nira u konkurenciji filmova koji su najmanje zaradili u modernoj američkoj kino povijesti preko vikenda, ali su ipak uspjeli zasjesti na prvo mjesto box officea. Sve treba zahvaliti činjenica da je oko 65 posto kina u SAD-u zatvoreno zbog pandemije.


Iza „The Marksmana“ i „Wonder Woman 1984“ na treće mjesto se smjestio nastavak Universalovog crtanog filma „The Croods“ s 2,04 milijuna dolara na blagajnama, i ovaj tjedan čak povećao prihod za 13 posto u odnosu na prošli, što je prilično impresivno s obzirom da je film dostupan na TV platformama.


Četvrto mjesto drži još jedan Universalov naslov „The News Of The World“, western s kojim Tom Hanks po mnogima ima razloga razmišljati o još jednom Oscaru za glavnu mušku ulogu. U tri dana vikenda ostvario je jedva milijun dolara zarade.


Top 5 zaokružuje Sonyjev triler „Monster Hunter“, filmska adaptacija video igre s Millom Jovovich u glavnoj ulozi. Film je na američkim kino blagajnama uspio zaraditi slabašnih 920 tisuća dolara.