Velika postignuća

Nagrada za životno djelo Zlatnih globusa odlazi u ruke proslavljenom Forrestu Gumpu

P. N.

Foto Flickr

Foto Flickr

Zbog velikih dostignuća u filmskom svijetu gdje je poznat i kao filmski producent, a ne samo kao glumac, Tomu Hanksu su nagradu za životno djelo odlučili dati iz Holivudskog udruženja stranih medija Američki glumac Tom Hanks bit će nagrađen nagradom za životno djelo na sljedećoj dodjeli Zlatnih globusa što se održava 6. siječnja 2020. godine. 


Najpoznatiji po ulogama u Forrestu Gumpu, Philadelphiji i Brodolomu života, Tom Hanks godinama uveseljava publiku ispred malih ekrana, a zadnji filmski uradak u kojem je glumio, “A Beautiful Day In The Neighborhood”, izašao je prije otprilike mjesec dana.


Zbog velikih dostignuća u filmskom svijetu gdje je poznat i kao filmski producent, a ne samo kao glumac, Hanksu su nagradu za životno djelo odlučili dati iz Holivudskog udruženja stranih medija na dodjeli Zlatnih globusa. Amerikanac je već dobitnik i dvaju Oscara te četiri Zlatnih globusa. 
– Više od tri desetljeća Hanks očarava publiku razigranim i publici zanimljivim likovima. Ujedno je i iza kamere jednako dobar kao producent, redatelj i autor – rekao je o Hanksu Lorenzo Soria, predsjednik Holivudskog udruženja. 


Dosad su ovu nagradu na Zlatnim globusima dobivali samo najveći holivudski glumački stvaratelji, kao što su to Meryl Streep, Robert De Niro ili Steven Spielberg. 


Upravo je Meryl Streep prije dvije godine dodjelu nagrade za životno djelo iskoristila kako bi javno prozvala politiku Donalda Trumpa. Bit će zanimljivo vidjeti što će Tom Hanks reći prilikom preuzimanja svoje nagrade 6. siječnja, s obzirom da je već ovoga tjedna iskoristio društvene mreže za poticanje mladih na glasanje.