Tragična nesreća

Na skijanju poginuo francuski glumac Gaspard Ulliel, kojeg najviše pamtimo po ulozi mladog Hannibala Lectera

T.I.

U posljednje vrijeme krenulo mu je u Americi, bio je uz Oscara Isaaca i Ethana Hawkea angažiran za mini seriju „Moon Knight“ po istoimenom Marvelovom stripu, koja će se početi prikazivati krajem ožujka na Disney + streaming servisuSkijanje u francuskim Alpama bilo je kobno za poznatog francuskog glumca Gasparda Ulliela. Jučer je primljen u bolnicu u Grenobleu nakon što se na skijanju sudario s drugim skijašem, ali ozljede su bile preteške i Ullilel je preminuo u bolnici u 37. godini života.


Gaspard Ulliel prvi put je privukao pažnju šire francuske i internacionalne publike 2004. godine filmom „A Very Long Engagement“, francusko-američkom produkcijom koja nije bila francuski kandidat za Oscara, ali je zaradila dvije nominacije za ovu prestižnu nagradu, hvalu kritike, pa i dobar odziv publike. Ipak, čini se da je izvan Francuske, Ullilel najviše bio primijećen po ulozi mladog Hannibala Lectera u psihološkom trileru „Hannibal Rising“ iz 2007., posljednjem u nizu filmova o slavnom fikcijskom masovnom ubojici nakon filmova „The Silence of the Lambs“, „Red Dragon“ i „Hannibal“. Iako je film pobrao loše ocjene, prošao je dobro na kino blagajnama, a Ullielovo utjelovljenje zlog ubojice u nastajanju je redom hvaljeno. Nakon te uloge Ulliel se ipak vratio francuskim produkcijama među kojima izdvajamo biografski film „Saint Laurent“ , i nije ostvario holivudsku karijeru kakva se očekivala.


U posljednje vrijeme krenulo mu je u Americi, bio je uz Oscara Isaaca i Ethana Hawkea angažiran za mini seriju „Moon Knight“ po istoimenom Marvelovom stripu, koja će se početi prikazivati krajem ožujka na Disney + streaming servisu. Nažalost, Gaspard Ullilel u svojim najboljim glumačkim i životnim godinama neće moći svjedočiti svojemm eventualnom uspjehu na američkom filmskom/TV tržištu.